Джордж Сорос: ЕС е пред разпад

  • 26 април 2012 11:05

  • 1468
  • 3
Джордж Сорос: ЕС е пред разпад
©

Кризата в еврозоната може да доведе до разпад на Европейския съюз, казва американският милиардер Джордж Сорос, пише в. "Уол стрийт джърнъл".

"Европа прилича на СССР от 80-те и дълговата криза може да разруши блока на 27-те. През дълбоката икономическа, социална и морална криза, в която се намира Стария континент можем да видим пободен процес , какъвто имаше в Съветския съюз през 80-те, който доведе до разпадането на суперсилата", каза милиардерът. Той допълни, че заради масовата безработица и спада на потреблението в еврозоната кризата все още е жива и нейният край не се вижда. Сорос припомни, че в много държави съкращенията в разходната част на бюджета доведоха до по-голям спад в икономиките, което доведе до безредици, най-вече в Гърция.

Изданието припомня, че разпадът на Съветския съюз преди 20 години е предизвикан от корупцията и икономическите проблеми, пред които властта си е затваряла очите. Заради това гражданите са загубили доверие в Комунистическата партия. "Същият процес може да се развие в ЕС, който е незавършен политически проект", прави извода Сорос.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1468 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
From USA with love

2013.05.01 | 20:08

3
Много му се иска на Сорос Европейският съюз да се разпадне и на този фон той да заработи някой и друг милиард. САЩ никога не са искали един успешен ЕС,защото той би имал и собствена външна политика,много често несъвпадаща с интересите на управляващите в САЩ.
rehBulgariae

2012.06.22 | 11:48

2
Много му се иска на малоуважаемият, червясал от милиарди, Сорос, да се разпадне ЕС... Вместо да се прави на велик всезнайко, да вземе да си погледне собствената американска кочинка и техният дълг към Комунистически Китай...
LHM

2012.05.15 | 17:52

1
Гледайте филма "Илюминатите", доста неща ще станат ясни...

Добави коментар

Водещи новини