Влак - стрела и нови жп гари ще имаме до 2014 година

  • 24 април 2012 13:31

  • 1859
  • 4
Влак - стрела и нови жп гари ще имаме до 2014 година
©

До края на следващата година големите жп гари ще заприличат на мюнхенската.

Това стана ясно от подробности по оперативна програма "Транспорт", обявена от областния управител на Пазарджик д-р Дончо Баксанов, информира Стандартнюз.

По програмата ще бъдат основно реконструирани софийската и варненската ж.п. гари. По време на изнесеното заседание на правителството в Пазарджик проблемът бил поставен остро и министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета удържал на думата си. Така и важната ж.п. гара в Пазарджик, която се нуждае от крещящ ремонт, е включена в проекта, а ремонтните дейности са за около 1,4 милиона лева. С тях се предвижда цялостно преустройство и саниране на сградата. В едната си част ще са помещенията на НКЖИ, а в другата помещенията за обществени нужди.

На гарата, досущ като мюнхенската, ще има нова отоплителна инсталация с два газови котела, вентилация, както и ремонт на кухнята, ресторанта и тоалетните. До края на тази година ще бъде сключен договор с избрания изпълнител. Паралелно с европеизирането на гарите започват и мащабния ремонт на ж.п. линиите.

Вече стана ясно, че след реконструкцията между София и Пловдив пътническите влакове ще се движат с 160 км/ч. По-модерните, с 200 км/ч, а товарните със 120 км/ч. Предвижда се и ремонт на подлезите, надлезите, както и стрелките и контактната система.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1859 4

Коментари 4

Добави коментар
4i4o go6o

2012.11.12 | 18:34

4
Те нашите влакове на място във района на гарите се самозапалват, някои не могат да спрат или пък не могат да потеглят от място и т. н. вагоните повечето са от времето когато чичко Сталин се напикавал във пелените , а чиновниците са по-многобройни от армията на Северна Корея те взели да мечтаят, че до 2014 година ще постигнат нещо което не са успели да свършат за 60 или 75 години . Интересно кой е тоя фантаст със скъп костюм който я измисли тая идиотия ?

2012.04.24 | 20:24

1
Уникално чувство за хумор. БДЖ винаги е била черна дупка в която вложените средства са изчезвали със скоростта на светлината. Невероятните скорости няма да бъдат достигнати, поне близките 20години. Те се отнасят за къси участъци от трасето, който само процент от целия маршут.
Уил Смит

2012.04.24 | 20:24

3
Сигурно лъскат имидж, за да пробутат на по-висока цена и срещу по-тлъст комисион, каквото е останало от БДЖ... Само пълен идиот може да им се върже на приказките - докараха до псевдофалит всички, свързани с ЖП транспорта (с изключение на скрападжиите, де), пари няма уж за нищо и изведнъж... ...айде с 200 към Филибето... В преследване на Михаля...
Бичето

2012.04.24 | 20:24

2
Такива влакове като на снимката в България ще има чак след 100 години и то на старо на цената на два или три нови .

Добави коментар

Водещи новини