Хотел за насекоми показват на екобазар в Габрово

  • 20 април 2012 12:17

  • 2216
  • 0
Хотел за насекоми показват на екобазар в Габрово
©

Къде другаде, ако не в Габрово човек може да види причудливо изобретение като хотел за насекоми?

Екобазарът, който се провежда в града днес по повод Деня на земята, ще покаже това нововъведение, което допринася за запазване на биоразнообразието, пише inews.bg.

Освен че осигуряват място за гнездене, подслон и зимуване на полезните насекоми, хотелите са и атрактивно украшение за всяка градина, парк или гориста местност.

Екологичните пълнежи в отделните им нива са съобразени с нуждите на различните видове безгръбначни, уточняват от общината.

Ако пък искате да привлечете в градината си таралежи или различни видове птици – на екобазара ще можете да намерите хранилки и къщички и за тях.

Посетителите ще могат да дегустират и млякото от лимец. Най-древното жито е незаменим стимулатор на имунната система и в пъти по-хранително от обикновените житни култури, които използваме.

Иначе в рамките на екобазара ще могат да се видят още здравословни и биохрани, козметика, ръчно изработени сапуни, билки, книги, цветя, екологично произведени мед и сирене, както и да се участва в уъркшоп за изработка на енергийни бижута.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2216 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини