Бойко Борисов е дал бившия шеф на НРС на прокурор за злоупотреби

  • 19 април 2012 20:24

  • 2995
  • 4
Бойко Борисов е дал бившия шеф на НРС на прокурор за злоупотреби
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е дал на прокуратурата сигнал срещу бившия шеф на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо КировКирчо Киров Кирчо Иванов Киров е роден в град Силистра. Средното си образование получава в град Враца, а след, пише “24 часа”. Именно това е мотивът за изненадващото му освобождаване от поста съветник в политическия кабинет на министър-председателя, където бе назначен в началото на февруари.

Според лидера на РЗС Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, в НРС е имало големи финансови злоупотреби по времето на Киров. “Досега не съм получил нищо, но може материалите да са изпратени на Върховната касационна прокуратура”, казва пред вестника софийският градски прокурор Николай Кокинов.

“При нас в последните два дни сигнал срещу Кирчо КировКирчо Киров Кирчо Иванов Киров е роден в град Силистра. Средното си образование получава в град Враца, а след няма. Ако нещо е изпратено по-рано, ще проверим”, заяви Стелиана Кожухарова, говорител на главния прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев. Според Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, по времето на Киров със служебни пари от разузнаването са били купувани ловни приспособления и скъпи пушки.

“Бяха анализирани и сигнали, доказващи не само нарушенията, но и престъпленията в НРС. Сигналите и фактите за тези престъпления бяха предоставени на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. След като обсъдихме двамата с премиера цялата фактология, той ме разбра и предприе конкретни действия. Лично е поставил резолюция да бъде сезирана прокуратурата”, обясни депутатът.

За първи път Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заяви, че в НРС са вършени безобразия още през август 2010 г. Тогава правителството отпусна на службата 2 млн. лв., за да покрие направени непредвидени разходи. Попитан защо това се прави, Борисов заяви, че трябва да бъдат покрити “едни безобразия във Франция”. Той отказа подробности, но уточни, че самият ген. Киров няма вина, а въпросните безобразия са на предишния премиер Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Неофициално се заговори, че става въпрос за плащане на откуп за освобождаване на българската гражданка Данка Панчова, държана 9 месеца в плен в Сомалия. Тя заедно с две французойки, белгиец и двама кенийски пилоти бяха отвлечени от въоръжени бунтовници в началото на ноември 2008 г. в централната част на Сомалия. Панчова бе освободена от плен и се завърна в България през август 2009 г., малко след края на мандата на правителството на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Според информация в медиите за освобождаването на цялата група е платен откуп, но това бе отречено от френските власти и хуманитарната организация “Действие срещу глада”. От Сомалия потвърдиха, че са получили 3 млн. долара.

В София Панчова бе посрещната на летището от новоназначения външен министър Румяна Желева, която тогава отказа да коментира дали е платен откуп за освобождаването на българката. Желева благодари на Франция и Белгия, както и на българските дипломати, работили по случая. Самата Данка Панчова благодари на властите у нас за “огромната помощ”.

Последвайте канала на

Novini.bg
2995 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
vanko76

2012.04.23 | 15:19

4
А Борисов кога,ще го дадат на прокурор?
smeshnik

2012.04.20 | 11:13

3
kogato osadqt novorodenoto ti dete zaobir na svetovnata banka togava toest nikoga ako me razbirash chist i boresht se za spravedlivost i istinata shte vastarjestvuva
истината

2012.04.20 | 11:12

1
В България престъпниците не биват съдени.
истината

2012.04.20 | 11:12

2
В България престъпниците не биват съдени.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини