Владимир Путин: Добре е президентът да няма само два мандата

  • 11 април 2012 15:01

  • 744
  • 0
Владимир Путин: Добре е президентът да няма само два мандата
©

Премиерът и избраният за трети път президент на Русия Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, каза пред депутати, че е готов да разгледа варианта постът държавен глава да бъде заеман повече от два поредни мандата, пише газета.ру.

"Да има право на повече от два поредни мандата, това е разумно и трябва да помислим. Но във живота на всеки един от нас настъпва момент, когато не трябва да се хващаме за нещо като за сламка, а трябва да мислим за страната. Този момент за мен е настъпил", отговори министър-председателят на законодателя от Комунистическата партия на Русия Владимир Бортко. Депутатът предложи промени в конституцията, като от текста "президентът има право да заема не повече два пъти този пост подред", да се премахне думата "подред". Путин заяви в парламента, където отчиташе дейността на правителството, че при промяна в основния закон, той ще има възможността да управлява държавата още два мандата.

За пръв път Путин бе избран за президент през 2000 г. той бе преизбран четири години по-късно. За да не нарушава конституцията Путин отстъпи мястото си на сегашния държавен глава Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега през 2008 г, а на 4 март 2012 г. Путин бе избран за трети път за президент.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
744 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини