Бойко Борисов: България ще купува шистов газ от Румъния

  • 05 април 2012 08:39

  • 1525
  • 10
Бойко Борисов: България ще купува шистов газ от Румъния
©

България ще купува добития от Румъния шистов газ. Това казва в интервю за в. Стандарт премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. През месец май ще бъде изградена интерконекторната връзка с Румъния.

OMV също откри добри находища на газ в Черно море. Убеден съм, че и ние ще намерим газ в нашата акватория. Това също ще е вид диверсификация, посочва Борисов. По отношение на преговорите с екоорганизациите за отмяна на мораториума за проучване и добив на шистов газ премиерът каза, че това е работа на енергийния министър Делян Добрев. Той обаче е категоричен, че мораториумът трябва да се прегласува. „Преди няколко дни в Румъния започнаха до нашата граница да дупчат за шистов газ. На тяхна територия, но на нашата плоча. И сега ще е много глупаво от наша страна да внасяме скъп газ, а в същото време съседите ни да добиват шистов газ и да ни го продават“, казва Борисов.

ГЕРБ показа, че може да носи политическа отговорност, да  разплита възли, които с десетилетия не са пипани. Набрахме скорост и опит в  управлението. Считам, че при един втори мандат ще бъдем още по-добри”, убеден е премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Относно обявените му намерения да подаде оставка,  ако НС не приеме Закона за конфискацията, Борисов заяви, че не очаква изненади от своите депутати. „ Ако се случи нещо такова, просто на другия ден, като подам  оставка, няма да има депутати. Ще има избори. От моите депутати не го очаквам,  но това ще бъде много голям знак за Европа. Ако само ГЕРБ гласува "за", това ще  е голям шамар за политическата класа в България, за тези партии, които са  членове на ЕНП, за европейските социалисти и либерали.

Защото за всички е ясно,  че точно този закон с тези текстове, ако не се приеме, ние се връщаме назад.  Затова се надявам гласовете на ГЕРБ заедно с тези на независимите депутати и на  Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, да ни стигнат. Иначе ще е шамар за България. А аз шамаросана държава не  искам да управлявам. И затова на другата сутрин отиваме на  избори”, сигурен е Борисов.

Последвайте канала на

Novini.bg
1525 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
XXX

2012.04.14 | 11:13

10
А така, какви ги говореше и какво ще стане. Даже сега ще извърти така нещата, че вместо да купувам от Румъния защо да не си го добиваме ние. Ей смешник, много си прост и ще доведеш страната до безизходица!
Бичето

2012.04.14 | 11:13

9
Щом Батеви Борисов е решил да купуваме газ от Румъния познайте какво решение ще вземе за пожеланите 17 кв. км наше териториално море .
KOKO

2012.04.14 | 11:13

8
Интересно къде баш ПримиЕра вижда добрия ГЕРБ
360 градуса

2012.04.14 | 11:11

7
Защо всички радетели и защитници на добива на шистов газ не се изселят и заживеят в тези райони, а тези които са против да се преместят в районите без шистов газ. Зад тази трансформация може да застане Държавата фирмата която ще извършва добива. А на Борисов му е лесно да говори защото няма деца и явно не го е еня каква България ще остави след себе си.
България

2012.04.14 | 11:11

6
Продадохте България!!! Нито това, нито кое да е правителство досега е имало политици отстояващи националния, а не личния интерес.
да живее америка

2012.04.14 | 11:11

5
срамувам се че те подкрепях-предател-ти не си българин а американо турски слуга.

2012.04.14 | 11:10

4
TOЯ НИ ДОУБИ КАТО БЪЛГАРИ!...ДА СЕ МОЛИМ И ДА БЪДЕМ ЗАВИСИМИ ОТ МАМАЛИГАРИ??? БОЖЕМ, ЛЕВСКИ ЩЕ СЕ ПРЕОБЪРНЕ В ГРОБА АКО РАЗБЕРЕ ЗА КАКВО СЕ Е ЖЕРТВАЛ...КЪДЕ СИ "ДОМИНЕ"??? СЛЕЗ И СИ ПРИБЕРИ ВЕРЕСИИТЕ.
U

2012.04.14 | 11:10

3
Срам за България, че има такъв Премиер!

2012.04.08 | 19:56

2
А не може ли да се направи нещо срещу добиването на тази шистова газ от Румъния, все пак за всяка авария отровила нашата част те трябва да отговарят.
НАРОДЕН

2012.04.07 | 00:49

1
А ПО-ДОБРЕ ЛИ Е ДА ГЛЕДАШ МАМАЛИГИТЕ ДА ГО ТОЧАТ ТОЯ ГАЗ ОТ ДРУГАТА СТАНА НА ДУНАВА И ДА ТИ ГО ПРОДАВАТ НА ЯКИ ЦЕНИ А НИЕ ЯРОСТНИ ПРИРОДОЛЮБИТЕЛИ ДА СЕ БИЕМ У ГЪРДИТЕ КОЛКО СМЕ ДОБРИ ЗАЩИТНИЦИ.А НИ РАЗДЕЛЯ ЕДНА РЕКИЧКА.ТАМ МОЖЕ ТУКА НЕ МОЖЕ.ЗАРАДИ ТАКИВА ИДЕОЛОЗИ И КУЧЕТАТА НИ ЯЛИ И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ ЯДАТ.ЗАЩОТО НЯМА КОЙ ДА УДАРИ ПО МАСАТА И ДА КАЖЕ ТАКА ЩЕ Е И ДА СИ ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТА.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини