Валентин Николов: Без наши източници, ще плащаме над 500 долара за газ

  • 04 април 2012 14:39

  • 1468
  • 11
Валентин Николов: Без наши източници, ще плащаме над 500 долара за газ
©

Ако ние не намираме източници на газ, тогава ще плащаме над 500 долара за газ, заяви зам. - министърът на икономиката, енергетиката и туризма Валентин Николова пред журналисти в парламента.

По думите му, сегашният мораториум за шистов газ спира точно тази възможност на България да търси конвенционални източници на газ. 

Според него, сега създадената временна комисия за шистовия газ ще се преценят добрите практики на другите страни – като Франция, която е забранила със закон шистовия газ. „Ще проучим и другите страни, които пък допускат нови технологии и по какъв начин ги контролират и регулират”, каза още Николов.


На въпрос, свързан с предложението в законовите промени да влезе условие при откриване на каквито и да било природни богатства в България, те да се продават на по-ниски цени, Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна, заяви: „Те нямат друг избор, защото ние либерализираме пазара. Те ако искат да се купува, при всички случаи трябва да са по-ниски. Забележете – в момента това, че цената на газа не е над 500 долара за крайните клиенти, е защото България има собствен източник на газ – знаете за „Мелроуз”. Попитан дали е казал, че другата седмица ще обяви започването на изграждането на седми блок на АЕЦ „Козлодуй”, Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна, каза: „Казах, че ще има решение на Министерски съвет във връзка с проучване на площадка за АЕЦ „Козлодуй”.

Според Николов, ако временната комисия реши да го изслуша, той ще каже мнението си. „Тази комисия ако натрупа достатъчно доказателства, че има вреда за околното пространство, ние тези доводи трябва да ги дадем и на румънската страна”, посочи още Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1468 11

Коментари 11

Добави коментар
безгаз

2012.04.06 | 18:01

11
Каква комисия, какви пет лева? Платихме 4 мил. за анализ на проекта за Белене и Б.Б./Буратино Борисов/ взе решение без да го погледне. След което си сложи ламаринка на г.за с узаконяване на това решение от парламента. Сега пак иска да му узаконят решението за съсипване на Добруджа от Шеврон.Седим и зяпаме куклен театър, а баш куклата се пише кукловод.

2012.04.06 | 18:01

10
OO IZPLIUHTE KAMU4ETO NAI-NAKRAIA 4E I FRANCUZITE NE JALAIAT AMERIKANSKATA PAPLA4 NA SOBSTVENA TERITORIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

2012.04.06 | 18:01

9
Най-много шистов газ има в Драгалевци и Банкя - там да дупчат.

2012.04.06 | 18:01

8
Потърсете книгата на Джон Перкинс - " Изповед на един икономически убиец" . За жалост няма превод на Български при положение ,че е бестселър в САЩ , Европа и Русия от години. Има едно преведено интервю с него , което е доста красноречиво . За жалост сайта не позволява да дам линк . Има го в kaminata.net , пишете Джон Перкинс в търсачката на "камината" и излиза ... и не забравяйте че С.Дянков е служител на МВФ...
да живее америка

2012.04.06 | 18:01

7
вие и хората като вас сте национални предатели и турскоамерикански кукли на конци.отидете да живеете там където ще се добива шистов газ и да ви видим с иван костов и другите амирикански протежета.
2-3-4

2012.04.06 | 18:00

6
VAN MUTRITE OT SKAPANIQ PARLAMENT SASIPAHA NARODA I DARJAVATA PROAMERIKANSKITE MEKERETA ,MAMICATA IM MRASNA
MORO

2012.04.06 | 18:00

5
Нали помните американската визита,шистов газ ще се добива от шеврон и тва е ,а нов аец ако има ще е американски за 20 30 милярда,е премиера е най-големият продажник,много повече мърсотия направи от комунягите за 20 години ,барабар с всички крадци, мутри и сякакви измамници.

2012.04.06 | 18:00

4
Колкото и да са "наши" източниците, цената ще максимално висока, за да се върнат инвестициите, за да покрият разходите( които при тази технология са много високи), и за да донесат печалба на инвеститора. Никой до сега не отговаря на прост въпрос- ОТ КЪДЕ В ДОБРУДЖА ЩЕ ВЗЕМАТ ОГРОМНИТЕ КОЛИЧЕСТВА ВОДА, ЗА ДА Я НАГНЕТЯВАТ ПОД ЗЕМЯТА? Само тази подробност е достатъчна да ни откаже от фракинга.
xxxx

2012.04.06 | 18:00

3
Още едно национално предателство за 30 сребърника
Бунтовник

2012.04.06 | 17:59

2
Бойко трябва да бъде свален от власт и да бъде съден за продаването на националните ни интереси. Друг е въпроса, че имало и доказателство за тъмното му минало с престъпни елементи. Слави Бинев е уведомил дори евро-парламента за това и иска Борисов да бъде разследван....това за сега не виждам как ще стане обаче....Само преди година премиера се кълнеше, че който е против "Белене", той е против България !!! УУУУУУУУУУ !!!!!!

Добави коментар

Водещи новини