Сергей Станишев: БСП не трябва да се превръща в лидерска партия

  • 03 април 2012 12:16

  • 805
  • 2
Сергей Станишев: БСП не трябва да се превръща в лидерска партия
©

Ще е абсолютна грешка БСП да се превърне в лидерска партия и вярвам, че Конгресът няма да го допусне.

Това каза на среща със симпатизанти в Червен бряг председателят на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, съобщиха от БСП-Плевен. Той подчерта, че БСП е идейна и програмна партия. Всяка лидерска партия има кратка история, след като симпатизантите й се разочароват от лидера, допълни Станишев. Той подчерта, че на Конгреса и в хода на отчетно-изборната кампания и конференциите на партията трябва да се отговори на редица важни за левицата въпроси - за отношението към ГЕРБ, за алтернативите, за това каква партия е БСП, каква да е коалиционната политика. Веднага след конгреса ще сформираме своя предизборен център и ще започнем подготовка на екип, каза още Станишев. Той бе категоричен, че ще инициира кръг от национални консултации за гарантиране на честни избори, ще потърси подкрепа и отвън като лидер на ПЕС.

Председателят на БСП заяви, че подкрепя идеята на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в БСП да поеме ангажимента ако спечели изборите, да продължи АЕЦ „Белене”. Лошото е, че ще сме загубили четири години, през които инфлацията ще оскъпи проекта. Изграждането на втора атомна централа е изцяло български проект, но той е от особено значение за Плевенска област, допълни Станишев. Той бе категоричен, че забавяне е имало, но не от българска, а от руска страна. И в момента техническият проект е във фаза на одобрение от Агенцията за ядрено регулиране, уточни председателят на БСП. Той още веднъж подчерта, че проектът е успешен и поиска правителството да покаже пред обществото доклада на консултанта HSBC.

Сергей Станашев получи като подарък от актива на партията в Червен бряг „червен” албум с фотоси от ключови за региона събития и инвестиции от времето на управлението на Тройната коалиция.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
805 2

Коментари 2

Добави коментар
коко

2012.04.03 | 17:39

2
Първанов е един стар руски смешник

2012.04.03 | 13:43

1
Първанов не спря да ходи по всички медии и да бълва глупости , кога тази човек ще разбере , че хората вече не му вярват и най - правилното решение за него ще е да се откаже от политиката

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини