Джамбазки: Крадат се парите за бездомните кучета

  • 02 април 2012 08:13

  • 3852
  • 18
Джамбазки: Крадат се парите за бездомните кучета
©

Това е препоръка на СЗО - когато има свръхпопулация, да се кастрират и връщат кучетата на местата, където са заловени. Това каза в сутрешния блок на БТВ Аксиния Боснева, представител на неправителствена организация по наболелия проблем с бездомните кучета в София, които хапят хората.

Храня бездомните кучета, за не се превръща София в гладиаторска арена, каза още Аксиния Боснева. Тя обясни, че като изпълняващ функцията надзорник на бездомни кучета, тя има задължението да реваксинира, обезпаразитява и храни на улицата бездомните кучета.

По отношение на бездомните кучета политиката на Столична община е пълен провал. Това каза общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки, който е с кардиналното предложение да бъдат убивани агресивните кучета по улиците. Най-вероятно се крадат пари, предназначени за заловяване и кастриране на бездомните кучета, каза още той. По думите му бусчетата на Екоравновесие горят 30 на сто, 50 на сто, колкото един ЗИЛ.

"Понякога си мисля, че не само кучетата имат нужда от психолог, а и правозащитниците", каза Ангел Джамбазки, опитвайки се да надвика Аксиния Бонева.

"Проблемът с кучетата не може да се реши с джавкане между хората", заяви общински съветник от ГЕРБ и председател на Комисията по околна среда в Столичния Общински съвет Лорита Радева. Екипи на "Екоравновесие" се опитват да заловят бездомните кучета от квартал "Малинова долина", но хората там ги възпрепятстват, допълни Радева. От думите на Лорита Радева стана ясно, че жители в "Малинова долина" разгонват кучетата или ги скриват, когато видят екип на "Екоравновесие".

Според Лорита Радева трябва да има глоби за хората, които хранят бездомните кучета. "В нашата наредба и в програмата, която за пореден път ще бъде разгледана в Столичния общински съвет такава мярка е записана", заяви Радева. "Трябва да се приспиват кучетата, които за заявили агресивно поведение", допълни тя.

Последвайте канала на

3852 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
Грендел

2013.10.12 | 02:56

18
Аз израснах покрай кучета, обичам ги много, но когато 1 куче е агресивно и не може да се култивира, няма друг начин за решаването на проблема освен приспиването му за вечни времена. Така се процедира в развитите държави, прибират се кучетата и което не може да бъде вкарано в правия път се отстранява. Иначе нямам нищо против кучета, които се ползват за охрана да бъдат агресивни, все пак това им е работата, но контрола на стопаните към кучетата трябва да е строг и стане ли беля с куче извън зоната, която трябва да пази, собственика трябва да носи наказателна отговорност за това.
Светлин

2013.10.10 | 10:31

17
Великите народи са Велики,защото имат Великодушно отношение към животните/кучетата/!На дребни,крякащи,завистливи безверници като нас се някой друг им е виновен!Кучетата са виновни на българската майка-зайка,която не я е страх да пие по пет текили,да се кълчоти прелъстително сред потни селски и градски мъжкари,а ако успее зорлем да измъти едно дете/защото виждате ли некадърния и мъж не и е изплел и подложил златно гнездо,че да измъти две/първото,на което учи новоизлюпения заек,е страх и омраза към кучетата!Германки,британки,рускини италианки раждат войни,а не зайци-кучемразци!
Александар

2013.10.10 | 10:31

16
Ти не си с всичкия си! Едно на ръка че поставяш кучето пред човека, второ - обиждаш майките?!?!?!? Социалният ти живот се свежда до това да си играеш с кучето??? Ако беше казал това пред очите ми, а не в сайт, мога да ти гарантирам че щеше да изядеш поне 2-3 шамара! В нормалните държави кучетата се ПРИСПИВАТ!!!! След максимум 2 седмици престой в приют биват приспани!!!! Това е и причината да няма агресия срещу тях - просто защото няма проблем!!!! Кага форумните псевдоприродозащитници ще разберат, че приспиването на кучетата е нещо напълно нормално! И ми е много интересно - като са толкова "милички" и "безопасни" всички улични кучета - защо непрекъснато има нахапани хора, а 1 път не съм чул нещо за улична котка или катерица - с такива имат проблеми в други държави по света!

2013.10.10 | 10:31

15
Ако всеки един природозащитник прибере по едно бездомно куче проблемът е решен, ама е по-лесно да им хвърлят по една филийка от терасата и да се бият в гърдите колко много ги обичат. Това са псевдозащитници.Жалко.
Светлин

2013.10.10 | 10:31

14
Кучетата не са тровили и палили хора в концлагери,не са правили лампи от кожите им,не са избили милиони хора в две световни войни не са експериментирали с комунизъм и нацизъм!И леко с шамарите,че булдог ще ти излочи плиснатия мозък!
spravedliv

2013.10.10 | 10:30

13
докога истерични недоклатени кучелюбки ще ни занимават със зоофилията си.НЕ на бездомните кучета по улиците,чакаме общината да си свърши работата...
Алесандар

2013.10.10 | 10:30

11
Мда.... Познах за личния ти живот...... Момче - започни да се приемаш като човек, не като куче.... Щом си толкова отвратен от хората си тегли ножа - ще направиш добро на човечеството! Щом си толкова загрижен за кучетата - прибери 2-3-4-5 у вас, а не ми обяснявай колко много ги обичаш като им хвърляш хляб от терасата! И да - ако беше пред мен щеше да си изядеш шамарите, а за моя мозък не се притеснявай. Айде приятен ден, че ми писна от "форумни" глупости.
симеон

2013.10.10 | 10:29

9
Като са толкова лоши хората вземи се гръмни! Нали и ти си човек ? Еден гад по малко
plamen

2012.04.25 | 10:32

3
na maika ti v putkata otka4eno kopele, psihar takav
plamen

2013.10.10 | 10:30

12
eto vijdate li kakav golqm problem sa i psevdoza6titnicite, oti6li da gi pribirat , ku4etata, oba4e otka4enite ku4elubci pak pre4at, mai parvo trqbva da se po4ne s ku4elubcite i posle s ku4etata, tezi hora ne sa normalni
biolog

2013.10.10 | 10:30

10
Изразителните муцуни на кучетата, могат да бъдат погрешно разтълкувани като емоции и мимики. Това в действителност са лъжливи черти получени от поне 10 000 години селективен подбор от човека. По-спокойните и повече будещи симпатия помиари са били отглеждани повече - елементарно. Това, разбира се, няма нищо общо с разум, душа или човешки емоции. Кучетата са изцяло тласкани от животински инстинкти. Така че прекаленото привързването към куче е вид психологическо разтройство и понякога (както е в конкретния случай) може да бъде вредно за обществото.
Без значение

2013.10.10 | 10:28

5
Като гледам коментарите тая държава с тоя прост и комплексиран народ няма да я бъде, жалко толкова усилия на вятъра. Иначе всеки тук пращи от любов към човека, но на практика май само тези хора дето ги сатанизирате че защитавали слабите, беззащитните и безгласните ми бият на европейци и показват единствено някаква светлинка в тунела. И капитана дето спаси детето на пешеходната пътека за мен е светъл лъч, но какво да кажем за "хората" гледали сеир. И ако ме нападне куче няма да виня никого друг, а корумпираната община със скапаните си и некадърни работници, най-вече скапаняците които ги изхвърлят навън и собственика ако е домашно. Но това да ми са проблемите......
симеон

2013.10.10 | 10:29

8
Няма смисъл да чакаме общната да се справи това няма да стане. Има много милиони които се крадът от еко равновесие и от други организации. Ако няма кучета няма да има и милиони . Да се "ПОГРИЖИМ" сами за бедните помиари.
Кристиян

2013.10.10 | 10:29

7
Гавриле, дете плиткоумно, ти май още не си разбрал, че уличните кучета са проблем, или не?
GAVRIL

2013.10.10 | 10:29

6
koito posqga na jivotno kato jivotno da umre rak da ve qde sudisti
асдф

2012.04.25 | 10:29

1
а теб да те налази такава глутница като тази която обезобрази дядото
livain

2013.10.10 | 10:28

4
ами ако и тигрите и лъвовете почнат да се размножават като бездомните кучета и почнат да се разхождат окло блоковете и тях ли некоя организация ще ги пази.100% тех ще ги избият за трофеи.да ама никой не иска трофей куче,затова тигри и лъвове са на изчеване

Добави коментар

Водещи новини