Фандъкова иска глоби за хората, които хранят бездомни кучета

  • 29 март 2012 14:06

  • 1518
  • 4
Фандъкова иска глоби за хората, които хранят бездомни кучета
© Булфото

Сутринта е заловен водачът на глутницата кучета, нападнала възрастния човек в кв. „Малинова долина”, който е прибран в приют.

Това каза кметът на Столична община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска пред журналисти, по повод инцидента с нахапания от кучета възрастен човек вчера в столичния кв. „Малинова долина”

"От „Екоравновесие” ще продължат да работят. Съжалявам за инцидента, ще предприемем всички необходими мерки, за да ускорим процеса. Глоби за хората, които хранят бездомни кучета, трябва да има. Санкцията за агресивни кучета в наредбата е от 1000 - 2000 хиляди лева. Това е практика, трябва да обединим усилията си", посочи Фандъкова.

Тя заяви, че не случайно е освободила предишния директор на "Екоравновесие” и е назначила нов, който е имал за задача да ускори всички мерки по кастрация. "Очаквам Министерство на земеделието да промени и наредбата, за да можем да направим повече приюти на по разумни цени, да можем да приберем повече кучета там и агресивните кучета да бъдат евтаназирзани. Инцидентът е сериозен. Това е един от най-сериозните проблеми на столицата. Няма друг път, освен с мащабна кастрация и изграждане на приюти", заяви още Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1518 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
asdf

2012.11.28 | 16:32

4
И за некадърни политици требе кастрация,госпожо Фандъкова... такива дето не могат да се справят с проблемите.
chaochao

2012.11.28 | 16:32

3
"Глоби за хората, които хранят бездомни кучета, трябва да има" - браво, това може да си го помисли и каже само патка глупава.

2012.04.01 | 18:37

2
"Според столичния кмет няма друг начин за справяне с проблема с кучетата, освен с мащабна кастрация и изграждане на приюти". Същото може ли да се приложи и за циганите?
ЗА КОН

2012.03.30 | 11:40

1
ТУИ ЛИ ЗАСЛУЖАВА ЧОВЕК.ХРАНИ КУЧЕ ДА ТЕ РЪФА Тези еко активисти се натискат за ръфане Защо хора да страдат Заради бесни помяри .Който ги защитава да му ги зачислят на лична карта .ЗАТРИЕШ ЛИ СИ ПСЕТО ЗАТРИЛ СИ СИ ДЕТЕТО!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини