Обещават по-евтини яйца за Великден (видео)

  • 28 март 2012 18:03

  • 900
  • 0
Обещават по-евтини яйца за Великден (видео)
©

За Великден цената на българските яйца ще бъде една от най-ниските в Европа. Очакванията са най-масовото яйце с L размер да е с производствена цена между 20 и 25 стотинки, което е с около 20 на сто под сегашните цени. Това съобщиха днес от Съюза на птицевъдите.

Основната причина за свалянето на цените е очакваната национална субсидия от около 30 млн. лева за бранша, която се очаква до седмица-две. Производителите на яйца днес обещаха не само по-евтина стока по празниците, когато потреблението ще скочи двойно, но и да не позволят вносна стока да залее пазара, предаде БНТ.

В момента по магазините яйцата се продават между 30 и 50 ст. бройката. От бранша на птицевъдите твърдят, че в сравнение с миналия месец цените са паднали с над 20 на сто. Търговците твърдят, че всеки ден яйцата идват с различни, по-ниски цени.

Производителите призоваха и търговците да не прекаляват с надценките по празниците, за да може и по-бедните хора да напазаруват. От Съюза на птицевъдите са категорични, че и пилешкото месо по Великден ще запази цените си.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
900 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини