Дъщерята на Кастро разкрива семейни тайни

  • 27 март 2012 14:41

  • 2281
  • 1
Дъщерята на Кастро разкрива семейни тайни
©

"Фидел беше трагедия за Куба... Не знам как бих установила контакт с този човек, когато не съм съгласна с 90% от нещата, които направи. Дори и любовта между дете и родител може да умре", заявява избягалата дъщеря на Фидел Кастро, Алина Фернандес.

В книгата "Castro's Daughter: An Exile's Memoir of Cuba", тя описва подробно как когато била на три години, анимационните филмчета с Мики Маус по телевизия били заменени с екзекуции, извършени по заповед на баща й, Фидел Кастро.

- Посещението на Папа Бенедикт XVI в Куба разгоря спекулациите, че Фидел Кастро може да се промени. Мислите ли, че е възможно това?

По-рано, мнозина ме обвиняваха за такива спекулации. Но те бяха неоснователни. Аз съм последната, която може да знае дали това ще се случи или не. Би било чудесно, ако все пак баща ми, който е болен и стар, се завърне в корените на вярата, с която израства, когато е учил с Езуитите. Така ще върне човешкото достойнство, които загуби. Но не вярвам, че това ще се случи. Мисля, че той се смята за безсмъртен.

"Исках той да намери решение за липсата на дрехи, на месо... Исках да го помоля да ни върне Коледа...", признава Алина

- След като чичо Ви, Раул Кастро, пое властта, се проведоха някои реформи в страната. Съгласна ли си?

Раул е най-добрата личност в моето семейство и няколко пъти го помолих за помощ. Той е прагматичен политик и отличен мениджър. Но той работи само за режима. Вярно е, че някои работници (механици, водопроводчи;и, фермери) получиха право да работят самостоятелно, но това са малки реформи, а има голяма икономическа криза. В Куба няма предприемачество.

- Раул и Фидел Кастро са стари. Каква е тяхната стратегия?

- Да се ​​задържат на власт. Нищо друго. Без промени.

- Кога за последен път си разговаряла с баща ти?

Преди много години, не помня точно кога. Фидел беше трагедия за Куба, а аз го почувствах това повече отколкото другите. Днес говорим различни неща за радикалния ислям, но някога е имало и радикален комунизъм, който беше брутален. Само ако човек се осмелеше да поставя под въпрос (комунизма), ставаше враг или предател.

- Дали някога ще се опитате да се върнете в Куба?

- Не.

- Баща ти е стар и отслабнал. Искаш ли да говориш с него?

Мисля, че няма отново да го видя. Няма интерес за това и от двете страни. Той не иска да ме види, а аз не виждам защо да се опитам да стигна до него, след като не съм съгласна с 90% от това, което е направил. И любовта между дете и родител може да умре, когато никой не я подхранва.

Последвайте канала на

2281 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ля ля

2014.01.30 | 21:10

1
любовта м?у дете и родител наистина може да си отиде! факт! работата според мен е друга за цялостното управление на Куба от бая време! доста тежко се оказва обаче представата за бъдещето като се гледа предимно в миналото - жалко!

Добави коментар

Водещи новини