Ужас! Дерат живи кучета в София (снимки 18+)

  • 26 март 2012 21:23

  • 31502
  • 85
Ужас! Дерат живи кучета в София (снимки 18+)
©
ВНИМАНИЕ: СНИМКИТЕ НЕ СА ПОДХОДЯЩИ ЗА ДЕЦА И ХОРА СЪС СЛАБИ НЕРВИ!
 
В рамките на 10 дни в столичния квартал „Малинова долина” има два случая на пострадали по жесток начин кучета. Животните са били одрани, а след това захвърлени в тревните площи. Едното от тях е мъртво, животът на другото все още е в опасност.

Първият сигнал за одрано животно, оставено на една от поляните в квартала, подава Радостина Тачева. На 17 март тя излиза да разходи двете си домашни кучета и попада на трупа на животното. „Кучето беше одрано много старателно, оставени бяха само главата, опашката и задните лапи”, разказва Тачева. Тя подава сигнал в „Екоравновесие”, които идват и на 20 март прибират останките от кучето, пише "24 часа".

Няколко дни по-късно Тачева се сблъсква с второ одрано животно, този път все още живо. „На Симеоновско шосе има бензиностанция на „Петрол” и непосредствено до нея се намира охраняван обект. Пазачите на обекта се грижеха за двете кучета в района. Вчера обаче ме извикаха, тъй като едното от тях беше полуодрано и все още живо. Вероятно всичко се е случило през нощта, без някой да чуе шум или нещо друго. Веднага дойде ветеринарен лекар, който закара пострадалото животно в кабинета си. Оперираха го четири часа”, разказва Радостина Тачева. Тя не може да каже категорично кой дере кучета в квартала, но е силно притеснена за хората, живеещи в съседство с някой, способен на подобно зверство.

„Не мога да кажа кой дере кучетата в Малинова долина. Мястото, на което живея е красиво и все още незастроено, но има цигански катуни, които превръщат в сметище всичко наоколо. Вчера на обекта, където намерихме драното животно е откраднат капак от шахта, опитали са се да вземат и някаква помпа. Явно кучето е пострадало по време на кражбата. Само не знам за какво им е кожата му – чувала съм, че кожарски фабрики изкупуват котешка и кучешка кожа, и държат тя да е свежа, а това се постига с дране на живо…Просто не мога да си представя кой изверг върши подобни неща и се страхувам, че този, посегнал на животно, утре ще посегне на дете.”, казва Тачева.

През април миналата година депутатите приеха изменения и допълнения в Наказателния кодекс, третиращи проявите на особена жестокост към животни . За умъртвяване на животно по особено мъчителен начин законът предвижда лишаване от свобода до три години или пробация, както и глоба от 2 хиляди до 10 хиляди лева. За прояви на особена жестокост към животно и умишлено причиняване на тежко и трайно увреждане, извършителят се наказва с лишаване от свобода до две година или пробация, както и с глоба от хиляда до шест хиляда лева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
31502 85

Свързани новини

Коментари 85

Добави коментар

2017.12.03 | 07:43

85
ИСКАМ СЕГА НЯКОЙ ОТ ЗАЩИТНИЦИТЕ НА ПОМИЯРИ ДА КОМЕНТИРА НОВИНАТА ОТ ДНЕС (29 МАРТ) ЧЕ ТОЧНО В ТОЗИ КВАРТАЛ ПРЕПОДАВАТЕЛ ОТ АМЕРИКАНСКИЯ КОЛЕЖ Е БИЛ НАПАДНАТ ОТ ГЛУТНИЦА КУЧЕТА (15-20 НА БРОЙ) И В МОМЕНТА Е В БОЛНИЦА С ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА ! оЩЕ ЛИ СМЯТАТЕ ЧЕ ОДРАЛИЯ ПЕСА Е САДИСТ КОЙТО СКОРО ЩЕ ПОСЕГНЕ НА ДЕЦА ? ЗА МЕН ПО СКОРО Е ЧОВЕК ЧИЕТО ДЕТЕ ИЛИ ДРУГ БЛИЗЪК Е УХАПАН ОТ ГОРЕСПОМЕНАТА "МИЛА ГАДИНКА" !!!
todor

2013.06.24 | 10:21

78
4oveka odral ky4etata opredeleno e sadist ,moli se nqkoi den ,nqkakuv takuv idiot da ne te odere tebe jiv
s

2015.12.26 | 00:56

84
За такъв олигофрен(и) бой с колан по гърба, чупене на ръце, крака и ребра и дано да е жив по-дълго за да се мъчи.
лъв

2015.05.30 | 22:37

83
ГЛУПАЦИ! Кучетата не са ни виновни, ние сме виновни, че сме допуснали да има толкова много. Кой ви е раждал бе! Вие не сте хора, нямате чувства и сърца, как може да мразите живи същества и да подкрепяте подобно насилие върху едни невинни животни! Кучетата ще ви ядат вас горе, няма прошка там и онзи гледа и не забравя! Изроди! Не заслужавате дори и определение.

2015.05.30 | 22:37

82
... и давай да ги дерем живи а? Ако децата ти, които казваш че имаш, някой ден се разболят от заразна болест, трябва да ги заколят в момента в който стъпят на улицата ли ? Има достатъчно начини да се отстрани едно животно от двор, квартал или каквото и да е, ама да го дереш живо, е точно действие на психично болен, който според мен, не заслужава по-различна съдба !

2015.05.30 | 22:37

81
Немога да си рпедставя живота на ненормалниците които гледаткучетата си в апартаменти но иначе са големи радетели за животните. 1. Те мъчат кучето, затваряйки го в успърдян панел, и разхождащи го по 1-2 пъти дневно. 2. Миризмата в която живеят се е пропила дори в дрехите им, а апартамента е меко казано кочина излъчваща страшна воня. 3. Това са болни хора, които си избиват комплексите от липса на близост с хора - семейство, приятели, роднини. 4. Те говорят с кучетата така както с хора, което е показателно за психичните им отклонения ! 5. Те обичат повече кучетата си, отколкото ХОРАТА ! 6. Те са елементари, и поради тази причина, неразбират човека като цяло - характер, междуличностни човешки отношения, език на човешкото тяло, морал, етика, злоба, доброта ...и изобщо всичко човешко. атова се отдават на кучетата, и не веднъж съм чувал думи от сорта на : кучетата са по добри от хората, кучетата са по човечни от хората и т.н. Дами и господа, вие сте НЕНОРМАЛНИ ! Тези изроди направили това, са ваши творения. Вие ги създадохте.
никои

2015.05.30 | 22:36

80
не са виновни кучетата ,че се скитат на улицата,виновни са хората,че си вземат домашен любимец а после го изхвърлят на улицата.Колкото до този изрод,който по този начин убива кучетата по добре да си прегледа болният мозък.
една от вас

2013.06.24 | 14:18

79
Ако Екоравновесие си върши работата, няма да има такива случаи. Миналото лято ми се наложи да минавам покрай парка в 5:45ч., когато беше още тъмно. 2-3 дни по-ред се натъквах на глутница кучета. Една сутрин ме заобиколиха 10-тина кучета, едно от тях се приближи и се опитваше да мине зад гърба ми. Каквато и храна да им давах, не я докосваха, бяха озлобени и искаха да хапят. По чудо се отървах невредима. Няколко пъти се обаждах на Екоравновесие, но нямаше никакъв резултат, а аз запонах да ходя на работа с кола. Въпреки всичко осъждам изверга наранил така жестоко животното. Той е виновен, но 100 пъти по-виновни са лентяите от споменатата по-горе организация. Не е допустимо в цивилизован град да има бездомни кучета.
Az

2012.09.04 | 18:21

77
BRAVO. EDIN PUMIAR PO-MALKO.
Принципно...

2012.03.27 | 23:33

55
И един изтърван престъпник опериран от съжаление и съвест и с чувство за безнаказаност, непризнаващ законите също в Повече, ти си направи сметката кой взима повечето (всичките) жертви ежедневно. Убийците по пътищата с нищожните присъди в болшинството си без съвест и вече с чувство на безнаказаност са най-малкият пример. Макар, че при тях сигурно няма умисъл. Българи, цигани, нали са закони, а и коментара ти едва ли е на циганин.
krassi

2012.03.27 | 23:21

54
tapak
Теодор

2012.09.04 | 18:20

76
Само да разбера кой дере живи животни с удоволствие ще му сервирам паниран собственият му мозък.
civis

2012.09.04 | 18:20

75
Molia se da ne me naryfat 20 bezdomni kucheta, kato bednia chovek, mersi za syveta.

Добави коментар

Водещи новини