Признаха вегетарианците за психично болни

  • 26 март 2012 19:14

  • 21010
  • 24
Признаха вегетарианците за психично болни
©

Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни, съобщава радио "Гласът на Русия".

Оказва се, че вегетарианците, заедно с модерните напоследък "суровоядци" са в списъка с болните, които, по думите на международните здравни експерти, подлежат на лечение "на първо място", отбелязва порталът "Seattle Pi". 

Причината вегетарианството да попадне е списъка с психични заболявания е нелеп инцидент в Малага в Испания. Двама родители забранили на децата си да консумират всякакви храни, преминали през термична обработка - варене, пържене, печене и т.н. В резултат на това децата изпаднали в кома и били спасени благодарение на съседи, пише БЛИЦ.

"Тираничните" вегетарианци били изпратени в психиатрична клиника.

В Русия също имало подобни инциденти. Властите успели да спасят две деца в Оренбург, които се хранели само със сурови растителни храни, които довели до тяхното изтощение.

Интересно е да се отбележи, че ако това определение излезе достоверно, то тогава ще се окаже, че дори САЩ е била управлявана през последните години от "болен човек", тъй като Бил Клинтън отдавна е "заклет вегетарианец". Така, както между впрочем и актьорът Алек Болдуин, музикантът Пол Макартни и много други.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
21010 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар
123

2013.03.17 | 14:46

2
Е мн ясно те искат хората да се тровят с месо-което е заподозряно като причинител на много болести.. (аз ям месо)
Месояд.

2017.11.21 | 00:39

24
Има истина в статията.Ние хората си готвим яденето.И така трябва да е.А има и "хора" които са вегетарианци но си имат лични причини.А месото се замърсява умишленно защото тялото ни набавя резервни части от месото,и тряя да ставаме клиенти на докторите.
С.

2017.11.21 | 00:39

23
В цивилизования свят отвъд Атлантика има една много умна приказка: "Do not trust any vegetarian". Не съм убеден напълно дали са психично болни, но със сигурност липса на вещества, които се съдържат само в месото, ги прави много злобни и неуравновесени хора. Поне моят опит е такъв..
Аз

2017.11.21 | 00:38

22
Така е защото който не яде месо и месни продукти , както и млечни продукти се лишава от куп необходими хранителни вещества , организма му гладува и се получават различни проблеми ! Бил съм на такава диета още млад и крехък и мога да ви кажа че е просто вредно особено в годините на растеж ! Не се занимавайте с глупости и си хапвайте от всичко в нормални количества !
mitko

2017.11.21 | 00:37

21
naistina vegetariancite sa psihi4no bolni, edin 4ovek trqbva da qde ot vsi4ko s mqrka, raznoobrazna hrana, i da ne se ograni4ava v qdeneto, kolkoto mu se qde tolkova da qde, a za dietite moga da kaja 4e sa osobeno opasni, dori ima i smartni slu4ai, taka 4e si qjte kakvoto vi se qde no s mqrka, i zabravete za vegetarianstvo i dieti, nito 6te otslabnete nito ni6to, organizma ima nujda ot vsi4ko
БЪЛГАРИН

2017.11.21 | 00:37

20
Виновникът за разсипването на България, ограбването на пенсийте на нашите баби и дядовци, продажбата на БГА"БАЛКАН" на цената на на един апартамент, продажбата на НЕФТОХИМ на руснаците за жълти стотинки, създателят на РАЗБОЙНИЧЕСКО-МЕНИДЖЪРСКИТЕ ДРУЖЕСТВА/РМД/ разграбили фирмите за по ЕДИН ЛЕВ и БЕЗБРОЙ други грехове е ИВАН КОСТОВ-ЗАКЛЕТ ВЕГЕТАРИАНЕЦ И ГОВОРЕЩ Е ТЕМЕНУЖКАТА СИ В САКСИЯ. ИСКАМЕ ИВАН КОСТОВ ДА СЕ ВКАРА В ЛУДНИЦАТА НА 4-ТИ КИЛОМЕТЪР ИЛИ КАРЛУКОВО И ДА БЪДЕ ЛЕКУВАН ТОЛКОВА ВРЕМЕ, КОЛКОТО Е НЕОБХОДИМО!
Elena

2017.11.21 | 00:37

19
Да се гордееш от думата "българин" и да обиждаш с думата "вегетарианец", пък и отнасяйки въпроса към политика...кой ли е за лудницата :-)
Петя

2017.11.21 | 00:36

18
Вегетарианец е стара индианска дума за лош ловец

2017.11.21 | 00:34

15
човек може да води сто процентово здравословен живот и без да яде месо (ако консумира яйца и млечни продукти) консумацията на месо е отживелица от времето когато хората не са можели да си позволят разнообразно и обилно хранене което да го замести - в днешно време реално погледнато консумацията на месо е чисто и просто перверзия - да убиеш живо същество само защото ти е вкусно така че логично погледнато е пределно ясно кои са с психически отклонения

2017.11.21 | 00:35

17
Ненормалник !!!
Пълно е с луди

2017.11.21 | 00:35

16
Ти си просто един комплексиран дърдорко, вероятно манипулиран от някоя незадоволена жена, с его не позволяващо дори зараждането на трезва човешка мисъл в шизофреничното ти съзнание. Виждал ли си снимки на деца, които никога не са яли месо? Ако не дай си боже направиш дете преди да осъзнаеш психичните си отклонение, ще изключиш ли месото от храненето му, за да може да развие детски паралич на 5 годишна възраст? Психоанализът помага на хората, все още има надежда и за теб - потърси помощ.
Гламав

2017.11.21 | 00:32

14
Не съм вегетарианец, но знам, че орехът съдържа всички полезни съставки на месото и не съдържа нито една вредна съставка на месото. Калоричността на ореха е 2 пъти по-голяма от тази на месото. Къде е тогава месото? Е, , да, вкусно е... Казват, че вегетарианците са по-добри и миролюбиви.

2017.11.21 | 00:32

13
Как така не ги е жал вегетачите да откъснат нежното ,беззащитно неподвижно стръкче на марулката злощастна и да го смачкат,ждвакат,стрият в лигавата зеленясала уста!?Да прекъснат устрама към слънцето и живота на крехката ягодка,черешка,пълната с живот и потомство царевичка,наивната зелка , репичка и да я изядат съмтейки сладострастно?! Не ли крайно жестоко към тези мили стръкчета и плодчета твари божии.Не могат да избягат,да се борят както животните!Коварни и лицемерни и лениви и безнаказани вегетачи ,вегетариянци, вегетариядци!Имаите милост над растенията -основата и началото на живота на нашата зелена жива планета!Пожалете флората ненаситни лениви егоисте вегетариянци лицемерни!
ss

2017.10.12 | 19:20

12
Правете по над 500-600$ на месец, отделяйки по няколко минути на ден, докато сте пред компютъра у дома, в офиса, на път... За повече информация: http://cashonline.alle.bg

Добави коментар

Водещи новини