Топ дестинации за непушачи част II

  • 25 март 2012 15:12

  • 6125
  • 5
Топ дестинации за непушачи част II
©

Кои са останалите държави, които са негостоприемни към пушачите? Вижте втора част на статията "Топ дестинации за непушачи", побираща едни от най-интересните страни в света, славещи се с чист въздух и драконовски мерки срещу тютюнопушенето.

АВСТРАЛИЯ

Пушенето в затворени обществени места е забранено в цялата страна, така че Австралия е още една добра дестинация за непримиримите към тютюнопушенето туристи. Освен заради опазването на въздуха от тютюнев дим в закрити обществени помещения, борбата на властите с тютюнопушенето достига солиден размах и заради разрушителните горските пожари, причина за които често стават цигарите, пише turizmo.bg.

Интересни факти съобщава правителственото проучване в Сидни, установяващо, че посещенията в барове и клубове нараства значително, както от страна на местното население, така и от туристи, след въвеждането на пълната забрана за пушене в закрити пространства.

Ако винаги сте искали да разширите хоризонта си, отидете там, където равнините се простират до вечността, а историята на аборигените пази разкази от преди хиляди години, където дърветата са толкова високи, че разхождането сред тях е повече от вдъхновяващо, а залеза така изумително се слива с океана, че не може да се опише.

Страната на кенгурата предлага различни възможности за всякакъв вид туризъм, а в унисон с чистия въздух, почивката ще ви се стори рай.

Ако Австралия е вашият избор за почивка, трябва да знаете, че там слънцето грее повече от 3 000 часа през годината – наред с това ще ви предложат още толкова начини да му се насладите.

НОРВЕГИЯ

В днешно време в Норвегия много рядко ще мернете димящи цигари на обществено място, а проучване показва, че пушачите намаляват и дори в частните домове все по-рядко проблясва цигарено огънче.

В страната на фиордите законите, забраняващи тютюнопушенето, са изключително строги, ето защо отговорът на пушачите е вид устен тютюн, наречен „снус“. Изключително дискретен, той прилича на пакетче чай и е идеалното решение за пушачите, на които е омръзнало да излизат навън за цигара.

Норвегия е много привлекателна за туристите, търсещи нещо различно, като например северното сияние. Теоретично то може да бъде видяно в цялата страна, но най-подходящите места за наблюдение са над Арктическия кръг в Северна Норвегия. Ако все пак сиянието ви убягва, местните там ще се погрижат за вас подобаващо: преследване на сиянието с моторни или теглени от кучета шейни, наблюдение на нощното небе в уюта на кораб и още много интересни предложения.

Норвегия е интересна дестинация, заслужава си да отидете и да потърсите мистичните светлини, редом с това не спирайте да дишате – там въздухът подмладява!

 

ШВЕЦИЯ

Скандинавската държава дава отпор на тютюнопушенето през 2005 г., което включва, разбира се, всички ресторанти, барове и обществени места. В момента Швеция заема почетното трето място по строгост на закона против пушачите в Скандинавия.

Във Факултета по обществено здраве с цел подобряване здравето на хората в Обединеното кралство се обсъждат се още по-строги мерки – предвидена е забрана за пушене на възрастните в собствените им коли, когато шофират с деца около тях. Идеята, която вече е закон в някои части на света, скоро ще обхване всички скандинавски държави.

Познатият ви вече снус, доста популярен в Норвегия, забранен почти навсякъде в ЕС, поради съдържанието на канцерогенни вещества, всъщност води началото си от Швеция. Но ако сте се запътили да опознаете Швеция, не забравяйте все пак, че освен снуса, тя е дала на света АББА, Юръп и Роксет.

Какво ви обещава скандинавската страна, ако решите да бъдете неин посетител – чист въздух, красива природа, уникални ски комплекси, възможност за гмуркане, разглеждане на многобройните паркове и музеи. Страната на Нобеловите награди обаче се слави и с над 2000 библиотеки и въобще с толериране на четенето от този така „старомоден” носител – книгата.

Ако сте избрали да пътувате до Стокхолм тези дни, непременно посетете някой от красивите паркове, с романа на Пер Улув Енквист „Посещението на придворния лекар“, например, и се отдайте на въздух – кристално чист, позволяващ да ви опияни единствено аромата на прочетена книга.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
6125 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
dr

2013.02.25 | 16:05

5
Правете по 500-600$ на месец, отделяйки по няколко минути на ден, докато сте пред компютъра у дома, в офиса, на път... За повече информация: http://cashonline.alle.bg
Boris

2013.02.25 | 16:05

4
НОВАТА СОЦИАЛНА МРЕЖА Е ГОТОВА - предлага 50% от своите доходи. WAZZUB е нова социална мрежа в търсачките като Google и Facebook, но с много повече съдържание: видео, новини, най-добрите оферти в интернет, игри и др., всичко в една страница! 9 април 2012 ще бъде деня на официалното представяне. Покани да се регистрират безплатно много хора, защото с един прост и-мейл, изпратен на всички ваши приятели, може да ви гарантира $ 1 на човек регистрирал се чрез Вас и $ 1 на човек регистрирал се чрез Вашите приятелите . За 5 поколения е възможен един месечен доход за хиляди долари до живот! 1. Поколение 5 x $ 1.00 = $ 5,00 2. Поколение 25 x 1,00 $ = 25,00 $ 3. Поколение 125 x $ 1.00 = $ 125,00 4. Поколение 625 x $ 1.00 = $ 625,00 5. Поколение 3125 x $ 1.00 = $ 3,125.00 Всъщност WAZZUB (за разлика от други социални мрежи, които печелят милиарди долари, само защото ние компютърните потребители използваме техните услуги), предлага 50% от своите доходи на тези, които на този стартиращ етап , помогат за създаване на мрежа от потребители. WAZZUB е първият проект в световен мащаб, който дели печалбата си! Изглежда невероятно, но всичко е вярно! WAZZUB е създадена като експеримент през 2007 г., с над 2,5 милиона долара, вече инвестирани. Това е първата глобална общност, която ще плати на своите потребители , само заради избор си: WAZZUB като тяхна първа страница (HOMEPAGE). Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=82856108 Който се запише след 9 април 2012 г. няма да получава печалба! След като кликнете върху линка за регистрация вие ще получите и-мейл за потвърждение на и-мейл адреса си и след това друг и-мейл с потребителско име и парола за достъп до личната зона, където ще видите кой се е регистрирал , техния и-мейл и печалбата в реално време. Bажно : (Ако не получите и-мейл за потвърждение, моля, проверете също в папката за спам или нежелана поща. За да получите и-мейл за потвърждение, въведете в списъка на предпочитаните или не-спам подателите адреса: noreply@wazzub.com). Зона с ограничен достъп могат да бъдат достъпни от тази връзка: http://signup.wazzub.info/login.php или от своя линк. От тази връзка можете също така да поискате повторното изпращане на и-мейл за потвърждение или паролата. WAZZUB плаща на своите членове, на месечна база. Първият ден на заплащане ще бъде 15 май 2012. Малките плащания ще се извършват чрез класическия процеса на онлайн плащане, големи суми ще бъдат изплащани с чекове или банкови преводи. WAZZUB е международен проект, който е бил създаден от предприемачи и инвеститори. През септември 2011 г. те основават GIT Global Investments Inc. Git е регистриран съгласно законите на Орегон. Регистрационният номер е 802159-90 Правното седалището е на следния адрес: 391 NW 179 Ave, Beaverton, OR 97006 USA. Оперативното се намира на адрес: 7251 Lake Mead Blvd., Las Vegas, NV 89128 USA. УСПЕХ !!! Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=82856108
В МАГАЗИНИТЕ СЕ ПРОДАВАТ ОТРОВИ, А ВИЕ ЗА ПУШЕНЕТО

2012.07.19 | 09:27

3
МАМА ВИ СМОТАНА ЛОБИСТКА !!! Sodium Nitrate-Е251 - има за цел да запази розовия цвят на колбасите... Тази добавка (нитритна сол) може да намерите почти във всеки пакетиран продукт от месо в супермаркета, независимо дали е салам, наденичка, кренвирш или бекон... Нитрозамините са силно канцерогени. Тези нитрозамини са толкова ракообразуващи химикали, че лабораторните изследователи инжектират мишки с нитрозамини, когато искат да им причинят рак на гърдата или друга форма рак, която да изучават !!! Честит ви закон за забрана на пушене на обществени места !!!
Аз

2012.04.17 | 11:16

1
Абе номер1, вземи си попрегледай учебника по химия за 8 клас. Нитрозамини се получават при взаимодействие на натриев НИТРИТ с вторични амини. Е-251 е натриев НИТРАТ. Разиката е малка, но в случая съществена. За сведение NaNO3 е натриев нитрат, а NaNO2 е натриев нитрит. . И за накрая - вече ми писна от учили-недоучили и чули-недочули профани, които се изказват много компетентно!
Непушач

2012.07.18 | 12:13

2
Само дето салам ако искам няма да ям, а вашият катранен СМОГ е навсякъде и няма спасение от него!

Добави коментар

Водещи новини