Шефът на Лукойл: Искрено ми се иска да паднат цените на бензина

  • 18 март 2012 19:59

  • 6013
  • 17
Шефът на Лукойл: Искрено ми се иска да паднат цените на бензина
©

Човек трябва да прави това, което трябва и може. Работата ми е да създаваме горива и работни места, а не давам интервюта. Но понякога назряват неща, за които трябва да се говори. Заради това сега съм и тук. Това заяви Валентин Златев, генерален директор на „Лукойл-България” в предаването „Нека говорят с... Росен Петров” по БТВ.

Не бих приел определението „влиятелен човек”, все пак управлявам „Лукойл-България”, обясни той. „Единственият министър, който познавам преди да стане министър, е Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, защото го ценя като творец и приятел. Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г също го познавам”, заяви Златев. На въпрос дали все още бие премиера на карти, Златев каза, че го е бил или той ме е бил. „За съжаление, и двамата сме доста заети и бих се радвал да се чуваме по-често. Последният ни личен разговор бе, когато ми се роди второто ми дете”, обясни още Златев и добави, че последният им служебен е бил, когато „Лукойл” е подписала сделка за 1.5 млрд. инвестиции.

На въпрос за картел в бизнеса с горива, Валентин Златев обясни, че говоренето за това са високите цени на горивата. „В цените на бензина се случва най-неприятното и за потребителите, и за нас. И за нас е по-добре да са по-ниски, за да има повече потребление”, обясни Златев. „Искрено ми се иска да паднат цените на бензина, но обективно не виждам предпоставки това да се случи”, допълни по темата още шефът на „Лукойл”. На този етап, според него няма как петролът да стане по-евтин, а напротив, ще се покачва.

По повод оставката на министър на икономиката Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, Златев каза, че няма лошо чувство към него. „Аз мисля, че доста напредна в последните месеци на своето управление. Работихме добре с него”, коментира още по темата шефът на „Лукойл”.

„За монопол говори единствено г-н Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, който преди години ни продаде компанията”, коментира по темата Златев. „Ако той има грам съмнение, че се перат пари, че не се плащат данъци от компанията, да внесе до прокуратурата или ДАНС оплакване, а не само да ходи и да казва някой друг да го направи”, обясни още той.

На въпрос дали е олигарх, той обясни какво значи олигарх. „Аз с политика обаче не се занимавам, нямам медии. Тогава какъв олигарх съм аз?, попита Валентин Златев. „Първият ми милион е от възнагражденията от компанията, в която работя”, добави той. „Категорично мога да кажа, че нямам политически амбиции. Няма с какво да ме съблазнят”, каза Златев.

Последвайте канала на

6013 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
ТСА

2012.03.25 | 11:44

17
Tъпи нещастници,продадоха и разграбиха държавата....смърт за вас
Ооо-о-ооХ!

2012.03.25 | 11:39

16
Като на Златев му се иска искрено цената на бензина да спадне, трябва с приятелката си Бойка Борисова, с която спи в своя хотел да си поиграят на "руска ролетка" с револвери, чиито, барабани са напълно заредени...
Току-виж не е лъжа?

2012.03.25 | 10:26

15
Нов интернет портал - търсачка подобна на Google ще дели 50% от приходите си с регистрираните потребители.Регистрирайте се с поканата в края на този пост, поканете приятели и печелете от 7-ми април 2012!Уникална възможност, не се изискват никакви вложения или даунлоад.Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, увеличава факторът по който ще се изплащат парите ви!Всеки месец, като заплата!Лесно е, става за минута!Успех! От безплатна проба глава не боли, може пък и да не лъжат?: Вашата покана е тук: http://signup.wazzub.info/?lrRef=43b87510

2012.03.25 | 10:26

14
да еба наглите комунисти ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СЪХНАТ ПО КЛОНИТЕ НА ДЪРВЕТАТА но на простия народ това си му харесва и си гласува за тях а после само мрънка МАЛКО МУ Е
АД

2012.03.25 | 10:25

13
Лукавият от Лукойл!Каде му е тризъбеца???
A-86

2012.03.25 | 10:25

12
Първият милион от компанията.А другите от БКП (демек от нас).Разбира се ,че има монопол.Защо не освободят вноса?Нали НАП-а вече ни следи.Но Русия не даваа.
AlexK

2012.03.25 | 10:25

11
Кой и защо погреба печелившото българско предприятие "ПЛАМА" ??? Отлична, единствено БЪЛГАРСКА рафинерия ; произвеждаща още и висококачествени масла за всички видове двигатели ; допълнителни течности и консумативи . Гнусните управляващи изпълниха ЗАКАЗ да унищожат конкурентното,доходоносно предприятие "Плама" . СМЪРТ ЗА ВАС , ПРОДАЖНИЦИ - И ЧЕРВЕНИ , И СИНИ !!!!
ace of spades

2012.03.25 | 10:25

10
върви при мишо бирата , българоубиецо !
???

2012.03.25 | 10:25

9
Шефът на Лукойл: Искрено ми се иска да паднат цените на бензина................................................ На мен пък искрено ми се иска докато си играете белотчето с твоя "познат" Тиквуна някой да ви залее с една туба бензин и да ви драсне клечката! Сигурен съм, че после и бензина ще поевтинее и държавицата ще може да отлепи от дъното!

2012.03.25 | 10:24

8
ИСКРЕНО МИ СЕ ИСКА ДА СЕ ТЪРКОЛИ-ПРЕНОСНО И БУКВАЛНО- ГЛАВАТА ТИ В БЪЛГАРСКАТА КАЛ! БЪЛГАРСКАТА КАЛ НАТОРЕНА И ОБИЛНО НАПОЕНА ОТ ХИЛЯДИТЕ ПРЕЖДЕВРЕМЕННО ОТИШЛИ СИ ОТ ТОЯ СВЯТ ВАШИ ЖЕРТВИ ОТ БЪЛГ. НАРОД !! ЩЕ ГО БЪДЕ...ВЪПРОС НА ОЩЕ МАЛКО ВРЕМЕ Е...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини