Напрежението в ОЦК - Кърджали и Горубсо – Мадан расте

  • 16 март 2012 10:58

  • 1611
  • 0
Напрежението в ОЦК - Кърджали и Горубсо – Мадан расте
©

Всеки ден пред Областната администрация в Кърджали работещите в ОЦК АД ще протестират. Това ще бъде, докато не се стигне до изпълнение на споразумението от 7 март 2012 г. между синдикалните организации в дружеството и изпълнителния директор на предприятието.

Исканията на служителите са свързани с неизплатените трудови възнаграждения на работещите и нарушението на подписаното споразумение. Това е и причината напрежението в ОЦК АД – Кърджали да ескалира вече две седмици.

От КНСБ поясняват, че нараства и напрежението в ГОРУБСО – Мадан. От днес в протестната акция се включиха и работниците във Флотацонната фабрика в Рудозем. Миньорите вчера са взели решение и са изпратили Официална покана до министър-председателя на Република България Бойко Борисов, с която искат незабавна намеса от негова страна и правителството по касаещите ги проблеми - незабавно изплащане на всички дължими плащания, запориране на цялото имущество на собственика Валентин Захариев, докато не бъдат изплатени всички задължения към работниците и служителите, както и отнемане концесията на собственика, поради системни нарушения от негова страна.

Представители на КНСБ в дружеството са внесли искане до работодателя за предоставяне на Вътрешните правила за работната заплата, както и други нормативни актове, които касаят трудовите взаимоотношения и които по Кодекса на труда задължително се съгласуват с представителите на работниците (синдикалните организации), въз основа на които работодателят самоволно и едностранно налага санкции в размер на 40% от работните заплати.

Последвайте канала на

1611 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини