Двама убити и 7 ранени при стрелба в психиатрия в Питсбърг

  • 09 март 2012 07:54

  • 794
  • 0
Двама убити и 7 ранени при стрелба в психиатрия в Питсбърг
©

Двама души са убити и 7 ранени при стрелба в психиатрична клиника към университета в Питсбъргския медицински център, съобщава Ройтерс.

Един от загиналите е стрелецът, който е влязъл във фоайето на клиниката, въоръжен с два полуавтоматични пистолета, съобщават властите.

Самоличността на нападателя и жертвите не беше съобщена, а по време на пресконференция, дадена от полицията, не бяха разкрити никакви подробности за това какъв може да е бил мотивът на стрелеца.

Мъжът нахлул във фоайето на Западния психиатричен институт на американския град Питсбърг малко след 13.00 часа и започнал да стреля. Дошлите на мястото полицаи са отвърнали на огъня. Седем души, са ранени като двама от тях са в по-тежко състояние, но без опасност за живота. Сред ранените има поне петима служители на психиатрията, а за един се знае, че е бил посетител.

По време на стрелбата в сградата е имало 289 пациенти, които не са били евакуирани. В Западния психиатричен институт годишно се лекуват над 25 000 деца, юноши и възрастни от психични разстройства като болест на Алцхаймер, депресия, шизофрения, злоупотреба с наркотични вещества.

Последвайте канала на

Весела Найденова
794 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини