Капитанът на Коста Конкордия: Оставих си очилата в каютата

  • 04 март 2012 17:20

  • 2309
  • 0
Капитанът на Коста Конкордия: Оставих си очилата в каютата
©

Капитанът на "Коста Конкордия” не е носил очилата си, когато круизният кораб се блъсна в скалите край италианския остров Джилио през януари, пише „Сидни Морнинг Хералд”.

При сблъсъка на кораба загинаха най-малко 25 души и още души се водят в неизвестност, съобщи най-високопоставеният колега на капитана. 52-годишният капитан Франческо Скетино, който е под домашен арест в дома си близо до Неапол, не е могъл да види ясно случващото се, тъй като бил оставил очилата в кабината си. Служителят Киро Амброзио, който също е разследван, заяви пред прокурори: „Той поиска от мен да активирам радара, тъй като не можеше да вижда много добре”.
Новините бяха посрещнати със скептицизъм от пасажери, адвокати и разследващи, събрали се в италианския крайбрежен град Гросето за първото слушане по делото за трагедията. Слушанията се провеждат в 600-местния театър, тъй като съдът на града е прекалено малък за шумния случай. „Това беше ужасна грешка – какъв вид кретен може да направи нещо като това”, заяви Серджо Амарото, един от пътниците на корабокруширалия кораб.

Корабът превозваше 4200 пасажери и екипаж, когато се удари в скали край тосканския остров Джилио, предизвиквайки паникьосана евакуация в мрака.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2309 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини