Помияр нахапа 9 - годишно детенце по главата

  • 04 март 2012 08:46

  • 13758
  • 93
Помияр нахапа 9 - годишно детенце по главата
©

Бездомен пес нахапа по главата 9-годишно дете в Благоевград.

Това е поредният инцидент в общината, като този път нападението е станало в градинка. Анета-Росмари Вълкова си е играела на мястото, където някога беше двора на АПК-то. Около нея се навъртали и няколко от помиярите, с които хората от махалата и близкото кафене вече били свикнали.

Внезапно едното от псетата се спуснало към момиченцето и докато майка му реагира, го ухапало по главата. За броени минути пострадалата Анета е откарана в спешен център, където дежурният лекар д-р Борислав Андонов обработил раната и направил необходимите манипулации.

“За късмет раната е повърхностна, на челото е, малко над едната вежда. Поставихме “тапа” на раната, детето си е вече в къщи”, обясни д-р Андонов.

Новата кметска управа в Благоевград пое ангажимент до края на годината да построи кучешкия приют, който беше обещан от предишното ръководство. През последните години популацията на бездомни псета в града се увеличи, пише "Монитор".

Държавата ще даде възможност на общините по-бързо да се справят с проблема, като им позволи да строят т. нар. временни кучкарници. Къщичките за бездомните животни са само под навеси, което спестява разходи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
13758 93

Свързани новини

Коментари 93

Добави коментар

2012.03.15 | 16:42

86
dokato nqma brutalno prebiti...ama potro6eni na 110% ku4kari i savestni grajdani da "lekuvat"bezdomnite zverove,taka shte e...djungla...az veche na dvama ku4karia im naduh 6u6onite,mislia 4e sega misliat po 3 pati dali im e otvarzan pesa
Простотии

2012.03.25 | 19:27

93
Че той тоя иво не беше ли обяснил в предишни си коментари че бил гледал в София 6 големи кучета, а сега каракачанка. Пък плюете по кучкарите. Абе само лъжи.
Abe kaput

2012.03.25 | 19:27

92
Ot koga odglejdaneto na domashni kucheta e nezakonnno odi se periiii nekade sopol !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????????????????????????????????????????????????????!!!!!!@@@@@@@@@@@@@@@@@@############$$$$$$$$$$$%%%%%%%%%@@@@@@@@!!!!!!!!!!!!!!!!###########$$$$$$$$$$$!!!!!!!!!!!!!!!
ZZzz

2012.03.15 | 16:46

91
Вие 2та тря сте много кухи за да се разправяте и заплашвате в някакъв "форум" ...а то дори и форум не е ами говорилня :D
Много филми гледате

2012.03.15 | 16:46

90
Ебаси простотията. Тази статия е ясна за какво е, да се клика по рекламите. За 10 години от катастрофи има убити по пътищата на България 10 000 човека и още 100 000 инвалидизирани напълно. Ако някой наистина искаше да помогне на някой, дете или майка щеше да се захване например с това, а не да се оправдаваме с някакво куче. Ако се е филмирал, да си купи ултразвуков кучегон. Не ни е то виновно. Стига сме се намразвали един друг заради разни болни мозъци, отклоняващи ни от истинските ни проблеми.

2012.03.15 | 16:46

89
Ja grizem žderem režim derem njušim stenjem jedem serem Ja lajem charam sisam karam Ja sam pit bull!!!!! Ja sam mala pit bull!!!!!!! na 4-te lapi da im go nabiq mezdu zadnite dve..
jazz

2012.03.15 | 16:46

88
ivo tva mi e meila - berserk86@abv.bg sega ti pusnah meil da ne se skrie6
ИВО

2012.03.15 | 16:42

87
Ето какво ми написа Jazz на пощата цитирам:"Hahaha ku4etata mislqt sina ti za kaima zatova pak 6e go nahapqt dano drugia pat da go ubiat gei4eto da se nahranqt dobre hahaha kvo go jali6 lainoto kato ne e tvoe nqkav e ebal jenati stani vietnamec ne6tasnik! ЕТО ТОВА Е ЛИЦЕТО НА 4ЛАПИ !!! ВСИЧКИ ПОМИЯРО ЗАЩИТНИЦИ СТЕ ЕТО ТОВА!!!! ТОВА ВИ Е ОТНОШЕНИТО КЪМ ДЕЦАТА !!!
ZZzz

2012.03.06 | 14:02

69
....На доста места из коментарите прочетох: "кучетата не нападат без причина" - което не е съвсем вярно. Кучетата както и хората също могат да имат психични отклонения, заради което да вършат нелогични и не съвсем инстинктивни неща. Страхът също е фактор за едно куче да ви нападне...било то вашият или неговият собствен..... темата е доста обширна и едва ли тук е мястото да се разгърне, но едно нещо е сигурно - когато едно улично куче ви заплашва(ръмжи) и се готви за атака В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не му обръщайте гръб и не си отстъпвайте позицията...за него това е знак, че ви превъзхожда и причина да нападне за да затвърди позицията си.
miro

2012.03.10 | 16:28

85
MNOGO SI PRAV, KU4ETO SI E KU4E, TOVA 4E NE NAPADALO BEZ PRI4INA NE E VQRNO, KU4ETO SI IMA JIVOTINSKI INSTINKTI, TAKA 4E DA NQMA6 VQRA NA JIVOTNO, TRQBVA DA SI NA6TREK VINAGI

2012.03.10 | 16:27

84
Докато бизнеса с уличните помияри е печеливш и се харчат безконтролно общински пари за тях, ще ги има по улиците. Дори населението да ги изтрови, ще пускат нови котила на свобода. Рибата се вмирисва от главата, погледнете реално на проблема.

2012.03.10 | 16:27

83
Това означава, че проблемът не са кучетата, а хората.
Green Tea

2012.03.10 | 16:27

82
"Псета, "помяри" ... само като чета използваните думите в заглавието и текста ми става ясно отношението на Десислава към кучетата. Скъпи сънародници, научете се най - после да мислите. Кучетата не са по улиците, защото така им харесва и не хапят хората, защото са такива по природа. От глад всяко живо същество освирепява. Отношението на "хуманния" българин към тях също допринася. Следващия път кучето може и да не е бездомно, а на някой празноглавец, които възпитава с бой и безхаберие. Много е лесно да се пениш и каниш на едно беззащитно животно, да го пребиеш и осакатиш. Следващия път като куче ухапе вас или детето ви, се замислете кой е всъщност виновника за това и дано ви проблесне. Щастлива съм че от край време живея в държава, в която "куче" не означава "убиец", а приятел и ми е мъчно за малкото хора в България, които са безсилни към агресията към животни, която идва от чисто и просто от невежество.
Green Tea

2012.03.10 | 16:27

81
"Помияри, "псета" ... само като видя думите, които си използвала Деси и ми става ясно какво ти е отношението към бездомните кучета. Не трябва ли журналиста да е обективен и безпристрастен?? Засрами се! Българино, жал ми е! Не живея в България вече от доста време, но следя какво се случва. Жал ми е, че има хубави хора все още там и те са безпомощни към простотията. Как може толкова празноглавци?? Ами и не толкова умния като се замисли, ще установи, че всичко зло идва не от друг, а от човека, кучето не е убиец по природа, но всяко едно живо същество освирепява от глад. Лошото отношение също допринася ... чувствам, че е губене на време да уча глупака, още повече че има хора на възраст два пъти на моята. Те щом до сега не са проумял толкова лесно проумимото, едва ли някога ще. Щастлива съм че живея на място където, "куче" не означава "убиец", а приятел. Жал ми е че невежеството доминира в България.

Добави коментар

Водещи новини