Мирослав Найденов: Не съм взел бонуси, нито някой от моя кабинет

  • 29 февруари 2012 08:40

  • 1231
  • 0
Мирослав Найденов: Не съм взел бонуси, нито някой от моя кабинет
©

"Не съм взел нито една стотинка бонуси, нито някой от моя кабинет, а и няма система, по която да вземаме", каза министърът на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на в сутрешния блок на БНТ.

Той обясни, че е разпоредил бонуси за хората, които са вадили животни при бедствието в село Бисер, защото са свършили добра работа, но тези бонуси не надвишават една минимална работна заплата. Той е категоричен е, че трябва да има система за бонуси в Държавната администрация, защото там заплатите са ниски и трябва да има стимул за работещите.

"Години наред в обществото се говори за Дървена мафия и там трябва да се сложи ред. От пет камиона с добита дървесина три се плащат, два се крадат и това не може да продължава", уточни земеделският министър и допълни, че обръчите от фирми в добива на дървесина са се създали в годините назад. На обвиненията по негов адрес, че той има свой обръч от фирми в дървесината Найденов отговори, че ГЕРБ не е управлявала толкова много.

Той обясни още, че дърва за огрев досега никога не са се продавали на стоковата борса, но качването на тази суровина там няма по никакъв начин да повлияе на цената. До края на седмицата той очаква представители на малки фирми, занимаващи се с добив на дървесина, за да седнат на масата и да изготвят правила.

"Заплатата на работниците, работещите в горите трябва да стане голяма, а за да ги получават трябва да се спрат кражбите и да се знае, че горите са на всички нас", допълни министърът на земеделието.

Последвайте канала на

1231 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини