Меглена Кунева: Не съм виновна за АСТА

  • 24 февруари 2012 08:05

  • 1274
  • 8
Меглена Кунева: Не съм виновна за АСТА
© Булфото

Попадането на страната ни в сив списък на Европейската комисия не налага санкции, а ни поставя под особено наблюдение, показва къде трябва да коригираме икономиката си. Това е зле за самочувствието ни, защото ние чакаме да бъдем похвалени за затягането на коланите.

Това каза в сутрешния блок на БНТ бившият български еврокомисарт Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 по повод информациите, че България попада в списък със страните от ЕС, които са най-уязвими за икономически и социални сътресения. Списъкът е съставен от експерти на Европейската комисия.

По думите на Кунева, тази оценка е на база на поне 30 критерия и по тях работи много голям екип от Европейската комисия. Ние трябва да си отговорим на въпроса по-добре ли живеем от вчера, работи ли малкият ни и среден бизнес, в ред ли е здравеопазването ни и образованието. Трябва да подобрим тези сектори. Търговските споразумения са част от икономическия растеж, но като гледам как се преговаря, мисля, че икономическите ни партньори не знаят какво искаме при преговори", подчерта тя.

По повод обвиненията на бившия си колега от НДСВ Борислав Цеков за предателство по  споразумението АСТА, Кунева заяви, че ЕК е излязла с двама от своите говорители, които са казали, че не може да се държи отговорен еврокомисарят за потребителите за подобно споразумение. "Въпросът е, че страната ни е пропуснала тези преговори. Аз ще поискам справка, за да видим как са протекли преговорите между Министерството на икономиката и европейските ни партньори. АСТА е само едно от споразуменията с Европейската комисия, има десетки такива", добави бившият еврокомисар.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1274 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2012.02.28 | 08:55

8
ДА ЕБА ПАЧАТА КОМУНИСТИЧЕСКА
МХММММ

2012.02.28 | 08:54

7
и Сергей Станишев няма нищо общо с ограбените 160 милиона евро еврофондове
джъдж

2012.02.28 | 08:54

6
E ,как ще е виновна ? Нали в интервюто си /от 16.02. т.г./ ,каза че за първи път чува , за споразумението АКТА. После излезе ,че е участвала в кръга преговори за същото ,после излезе ,че Станишев /който също не беше чувал за АКТА ,до преди четири седмици/ бил дал мандат да се стартират преговорите ,за присъединяването ни към АКТА /още 2007 г./ . Ама - и двамата нищо не помнят ! Абе ,давайте им служебно " Гинко Билоба" на тези хора ! То - бива склероза ,ама тяхното - не бива. Макар ,че Кунева е по зле ,тя дори си забрави, истинската фамилия - Пръмова. То бива амнезия ,бива склероза ама тяхното ,какво е ?
vrag

2012.02.28 | 08:54

5
Как я хваща амнезията тая комунистическа свиня и прави хората на глупаци , че нищо не е било. Др. Пръмова да го духаш!!!!!!!!
Изкачете планината Ниитака 1208

2012.02.28 | 08:54

4
Ти, кучко миризлива, не си виновна за нищо! Ти си бистра вода ненапита, точно толкова колкото славната седесарска кучка Надежда Нейнски! Лика-прилика сте си!
Петя

2012.02.28 | 08:54

3
И подписа за затварянето на блоковете в Козлодуй,не е твоят нали,госпожо Пръмова?Марш да чистиш кенефите на бившия си шеф Мони лесничея.Измет продажна.
Долу ГЕРБ!

2012.02.28 | 08:54

2
Да задължиш със закон интернет доставчиците да филтрират целия трафик, минаващ през техните мрежи, е като да сложиш по един полицай на всяка улица и да очакваш от него да проверява всяка минаваща кола и пътниците в нея за нарушения. Изисква се страшно много ресурс, резултатът насреща е, меко казано, неясен и се блокира цялото движение. Точно това обаче се опитва да направи държавата, като предлага интернет доставчиците да филтрират и ограничават достъпа на българските потребители до всички нелицензирани в страната сайтове за залагания...
Мен

2012.02.27 | 09:52

1
Тази долнопробна душица още ли не е умряла от рак бе, мамицата ти долнопробна, плазмодий шибан !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини