Лютви Местан: Няма тройна коалиция

  • 07 юни 2011 16:19

  • 1701
  • 2
Лютви Местан: Няма тройна коалиция
© Булфото

Няма как нещо, което не съществува, да номинира някого за президент. Така заместник-председателят на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в коментира изявлението на лидера на ДСБ Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, че Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 е кандидатът за президент на тройната коалиция.

Централният съвет на ДПС ще заседава в петък и една от темите ще бъдат предстоящите избори. Тройната коалиция не е константа, тя беше политически продукт с определена времева рамка, заяви Местан.

Към днешна дата не сме изразили позиция в подкрепа на който и да е кандидат, нито за участие в каквато и да е конфигурация, която би номинирала или избрала държавния глава на страната, отбеляза той. Не е ясно дали ДПС няма да издигне свой кандидат за президент, каза колегата му Христо Бисеров.


От ДПС коментираха и подготвяния вот на недоверие към кабинета, като заявиха, че утре с левицата окончателно ще бъде уточнено дали вотът ще е тематичен или за провала на цялостната политика. Възможен е и вариант с два вота - първо за определен
сектор, а след това и за цялостната политика.

Местан мотивира още веднъж защо според ДПС вотът трябва да е за цялостен провал. Той обясни, че секторните вотове имат акцент по-скоро върху корекцията на управлението или ремонт на кабинета, докато при вот за цялостна политика идеята вече са предсрочни избори. ДПС настоява именно за такъв вот, защото смята, че политическият ресурс на този кабинет е изчерпан, отбеляза Местан.

Той обаче изрази подозрение, че отказът да се подкрепи идея за вот на недоверие за провала на цялостната политика подсказва въздържане от предсрочни избори. Например сините декларираха готовност срещу секторен вот, насочен към определен министър, посочи Местан.

Според него готовността не на думи, а като реално политическо поведение и убеденост за необходимостта от избори 3 в 1 е новият лакмус кой каква опозиция е в парламента.

Местан не се ангажира с мнение дали евентуални предсрочни избори ще променят конфигурацията в Народното събрание, но беше категоричен, че биха променили моделът на управление - нещо, което по думите му не може да стане в рамките на този парламент.

От ДПС декларираха, че не искат да си отиде определен министър, а премиерът Бойко Борисов. От движението виждат в увеличаването на пенсиите предизборен ход, а според тях след решението на КС за пенсионните фондове трябва да бъде поета политическата отговорност за внасянето на такъв законопроект.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1701 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
prütünco

2014.05.30 | 15:17

1
EVAALLAH
İVAN

2014.05.30 | 15:17

2
AKO İMAHME TAKİVA POLİTİCİ....SEGA BG NO 1

Добави коментар

Водещи новини