Заснеха мамут в Сибир (видео)

  • 10 февруари 2012 07:40

  • 28196
  • 34
Заснеха мамут в Сибир (видео)
©

Мамут е бил заснет да пресича река в Сибир, съобщава сензационно британският таблоид „Сън“. За мамутите се знае, че са измрели още преди 4000 г.

В Сибир регулярно биват откривани останки от тях, но за пръв път става дума за жив мамут. Косматият гигант е бил заснет от руски инженер в Чукотка. Във видеото се вижда същество с очертанията на слон, с големи бивни и червеникава козина… но дали това е наистина мамут?

„Това е огромна територия, така че не е изключено изчезнал вид все пак да е оцелял“, коментира случката експертът по паранормалното Майкъл Коен. Видеото – автентично или не – може да бъде видяно в YouTubе.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
28196 34

Свързани новини

Коментари 34

Добави коментар
n.vichev63

2015.03.06 | 22:12

34
Мечка,която държи в устата си голяма риба.
Worried

2015.03.06 | 22:11

33
Нов вид кафява мечка, която държи сьомга устата си :X...

2014.07.30 | 21:24

32
Значи не е мечка със сигурност. Нека малко да постъпим по сериозно и да анализираме нещата. Първото което прави впечатление е, че водата (реката) не е малка. предполагм, че дълбочината на водата е около 70 см до 1 метър максимум. като знам размерите на мечката, ако е мечка, която минава през реката, водата би скрила част от тялото и. А тук се вижда, че краката са вув водата, а тялото на животното е над водата. наистина видеото е със доста слабо качество, но който се заглежда внимателно може да забележи доста неща. Това ме навежда на мисълта, че това животно е доста по голямо от мечка. Второто нещо, което се забелязва с просто око е глават на животното. Тя е просто прекалено голяма за да е на мечка, въпреки, че в госрния и край се забелязва уше подобно на мечката и притъпената муцуна, но прекалено издължена напред. Да преминем към "хобота" Мечките предполагам занете какво обичат и с какво се хранят и тази плячка, ако е някаква плячка, то не прилича на плячка, която би ловувала мечката. Ако е риба, то е доста дълга и тънка риба. Но за такава риба не се сещам. Не че няма, но аз лично не знам да има такива риби в сибир.. По скоро прилича на змия... Но мечките не харесват и не ловуват змии.... доколкото знам... :) Животното, коеот минава през реката е доста по едро за мечка, но ми се струва прекалено малко за мамут. освен ако не е бебе мамут, но начина на живот на мамутите знам, че е сходен на слоновете и знам, че малко слонче или малко мамутче няма да ловува само. Другото нещо което се забелязва е липсата на огромните бивни... мамутите са имали огромни бивно., но тук порсто никаъде не си личат. В дин кадър забелязах нещо малко да се белее там където би трябвало да са бивнито, но това бяло е прекалено малко за да е бивна... освен ако не е бебе мамут, но това както казах малко по нагоре ме съмнява адски много.... пъки слоноввете и мамутите ходят на стада... Така че според мен това не е нито мечка, нито мамут.... освен ако е някакъв вид непозната мечак или вид непознат мамут. Според мен е друг вид живоно, не мечак и не мамут.
Jack Bauer

2014.07.30 | 21:21

31
Това не е мамут, а мечка която е захапала голяма сьомга за опашката !
secutor

2014.07.30 | 21:18

30
Очевидно е заснето от анонимен и технически неграмотен инжинер /с оглед лошото качество на записа/, който обаче има пряка връзка със Сън, но не и с изданията в Русия.Странно защо не е последвал животното за да направи по-ясен запис или поне да заснеме следите, които е оставило по брега.Освен това Чукотка е огромен полуостров, но не е съвсем необитаем. Местното население до ден днешен се изхранва от отглеждане на елени, животни с ценна кожа и лов. Как ли досега не са забелязали жив мамут и то при условие, че се касае за стадни животни. Не са забелязали и следи от такива животни, а те несъмнено са с впечатляващи размери, както и изпражненията им впрочем... Освен това невъзможно е съществуването на единичен екземпляр от даден вид. Просто няма как такъв да живее 40 000 години и очевидно трябва да е потомък на съществата, чиито останки се намират чат-пат в тундрата и до днес. А за да се размножава, доколкото мамута е бозайник, трябва да има и екземпляр от другият пол. При това не един.Иначе поколението би се изродило.Има критичен минимум като брой животни, който гарантира запазването на вида.Когато бройката падне под този минимум, видът е обречен на изчезване.И освен това записът е направен така, че да няма в близост до "мамута" обект, чиито мащаб да даде представа за размера на заснетия обект.Защо да не са двама дужи наметнати с одеало и кожа, вторият от които приведен? Имаше фалшифициран запис на Йети.Дълги години търсачите на Йети го ползваха, като доказателства.После самият човек, който го е разпространил е разказал, че това е човек в костюм на горила и, че са си направили майтап, но после случката се е раздухала, много хора са повярвали и са се уплашили да кажат истината за да не гилинчуват.Та според мен поредното търсене на евтина сензация...
Pepi

2014.06.01 | 14:40

29
Това е Искра Фидосова като се разхлажда
person

2014.03.04 | 16:33

28
Твърде е замъглено, за да може да се разбере какво е. Интересно, защо човекът който го е заснел не се е постарал повече, ако наистина е видял мамут :)
zorozz

2013.05.29 | 16:06

27
ako ne e oble4en slon, zna4i e mamut.Neveroqtno!!!!!
Yellow Duck Affaire

2012.05.12 | 16:07

26
Само като прочетох "Сън" и всичко ми се изясни - а бе хора, не сте ли чували, че Сън е ТАБЛОИД, като нашите вестникарски жълтъци. Там в Англия има култивирана вестникарска култура на т.нар. "жълти патици" - т.е. нещо като полушеговити писания, представяни като истински сериозни дописки - просто това е част от английското чувство за хумор! Мисля, че целта на такива публикации е да си преброят текущото число балъци-поданици на Нейно величество! А, и още нещо мисля, че собственикът на Сън е Руперт Мурдок (News of the World говори ли ви нещо?), така че дотук с истинността и почтеността на Сън! Тук някои колеги с право попитакаха кога да очакваме откриването на динозаврите - малко повече критичен здрав разум в нашия ошашавен живот винаги помага за запазване на душевното и равновесие!
mateev

2012.04.13 | 02:07

25
Няма стъпки няма мамути

Добави коментар

Водещи новини