Във Външно всички болни заради Хилъри

  • 08 февруари 2012 20:28

  • 2495
  • 6
Във Външно всички болни заради Хилъри
©

Няколко високопоставени дипломати от МВнР начело с министъра на външните работи Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 са с простудни заболявания и остър катар на горните дихателни пътища (ОКГДП) след посещението на държавния секретар на САЩ Хилъри Клинтън.

Виновен за това е американският протокол, който държал 20 минути на студа официалните лица, дошли да посрещнат важната гостенка на летището, пише "24 часа".

Г-жа Клинтън ще слезе от самолета по сако, затова всички трябва да са без връхни дрехи, казали от американското посолство в София. Така външният министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27, посланичката ни в САЩ Елена Поптодорова, директорът на дирекция "Америка" Христо Гуджев, шефът на българския държавен протокол Иван Димитров и още няколко души от Външно зъзнали близо половин час по сака при минус 15 градуса. Накрая Хилъри слязла от самолета с дебело палто, а ден след посещението посрещачите й се тръшнали с температура и бронхитни оплаквания, а други - със зачервена оточна лигавица на носа и болки в ставите.

Във вторник външният министър нямало как да приеме гостуващата у нас военна делегация от САЩ. Наложило се заместникът му Димитър Цанчев и говорителят на МВнР Весела Чернева да се заемат с ген. Марк Шислер от Европейското командване на Въоръжените сили на САЩ и двамата заместник-помощник държавни секретари по въпросите на отбраната за Европа и НАТО и евразийските въпроси.

На срещата били обсъдени сътрудничеството между България и САЩ в Афганистан и Западните Балкани, както и ситуацията в Сирия и Близкия изток, но не станало дума за протоколния гаф на американците.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2495 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Ескимо

2012.02.11 | 21:11

6
Ами така им се пада на тези идиоти, които вместо да уважат себе си като човешки същества и да се облекат както им диктува разума, са решили да целуват задника на някаква американска самозабравила се бабка. Слагачеството невинаги е полезно.
xxx

2012.02.11 | 21:11

5
хахаха, цирк. строили ги като новобранци домораслите "демократи" и кибичат. а доларче подхвърли ли ви Хиларито или вие и на добра дума от господаря се радвате?
:)

2012.02.08 | 22:21

1
Тя на всяко подхвърлено, после по 1000 ще одере от гърба ни.
Евгений

2012.02.11 | 21:11

4
Ние сме гостолюбив народ, но в България протоколът не е американски, британски, френски, руски, китайски или какъвто и да е друг, а е Български. Ако дойде някой "морж" от Русия, може да иска гол да плува в ледените води на Поморие. Надявам се нашите дипломати да не се строят по бански. Дръжте се с достойнство и няма да "кашляте". Хубава вечер на всички!
kristina

2012.02.11 | 20:01

3
tiq gadni,gnusni amerikanci....

2012.02.09 | 01:23

2
Тя... Хилъри и на снега много се радва...и вижте какво стана

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини