Родители карат 4 - годишно дете да тича голо на -13° (видео)

  • 08 февруари 2012 16:48

  • 19192
  • 14
Родители карат 4 - годишно дете да тича голо на -13° (видео)
©

Китаец предизвика гняв сред потребителите в интернет, след като публикува видео клип, на който показва как синът му притичва в студеното време и прави лицеви опори само по бельо, съобщи "Дейли мейл".

Клипът, заснет в Ню Йорк в навечерието на китайската Нова година, показва как мъж, определен като „таткото орел", съблича 4-годишния си син, оставяйки го само по бельо и го принуждава да издържи на температури от -13 градуса.

Докато стои навън, треперейки от студ, момчето моли баща си „Моля те, дай ми прегръдка!"

След като тича пет минути, Хо Йиде е принуден да прави лицеви опори върху снежната повърхност. Чува се и гласът на майката, която също насърчава малкото дете.

В коментарите, написани под видеото, бащата обяснява, че синът му е роден няколко месеца по-рано от нормалното и лекарите са казали, че е възможно да има усложнения в развитието му, да страда от церебрална парализа.

За да предотврати това, бащата изготвя строг план за възпитание, като смята, че по този начин синът му няма да има здравословни проблеми, докато расте. Видеото е видяно от стотици хиляди хора. Личната асистентка на бащата - Хин, разказва, че 4-годишното дете е било на ваканция със семейството си в Ню Йорк миналия месец.

"Детето се съгласи и преди да започне да тренира съблечено в студа, то загрява с половин час бавно тичане", разказва тя по телефона.

Още от съвсем малко 4-годишното момче тренира различни видове спорт. От 1 годинка започнало да плува във вода, която била само 21 градуса.

Последвайте канала на

19192 14

Коментари 14

Добави коментар
хахо

2016.11.15 | 21:53

14
Този малоумен китаец заслужава да го съблекат гол, и да го качат в мотор с кош. Преди това ще потопя в студена вода!

2016.11.15 | 21:52

13
Този е идиот да кара детето да го прави, поне да го правеше с него да види колко е хубаво... Няма да се учудя ако след време собственото му дете го убие без да му мигне окото. Не бъдете прекалено строги с децата си, това дава страхопочитание, но не поражда любов !
реалист

2016.11.15 | 21:52

12
ми естествено, че ше предизвика гняв! изрод, да тренира и закалява така детето си! ми то ше вземе да порастне здраво и силно, и да не ползва лекарства - а тва е недопустимо! децата трябва да се държат пред ТВ, на топло, да се тъпчат с полу-фабрикати и да не правят никакви физически усилия! така ще пораснат достойни потребители на фармацевтичната индустрия! който не е схванал иронията в това изказване - да ми яде шнура! евала на китаеца, и най-вече на китайчето! така се тренират мъже!
ОРН

2016.11.15 | 21:51

11
Малоумници!!!А когато умре,дали ще го съобщят ?...като умрял нинджа например...Мислех че тези неща са наказуеми в САЩ.Обаче те са там на екскурзия само,а детето не е нинджа,защото не е японец .
Росен

2015.12.08 | 22:44

10
Трябва да го утрепят с правато лопата.
ивелина

2012.02.12 | 08:08

5
глупаци желязото се кове докато е горещо както знаете...по-добре от малко да е научено да издържа на студ и болести ,отколкото да го тъпчат с антибиотици ,както правят повечето родители.Аз понеже вече съм на 26 последните години разбирам колко грешно са ме гледали моите родители и баби най-вече като са ни навличали с толкова дрехи мен и брат ми ,как в стаята не можехме да дишаме от горещина изнаете ли до какво води това двойни бронхитпневмонии всяка година по няколко пъти и купища антибиотици.Иска ми се и моите роднини да са имали поне малко от акъла на този човек,защото много неща нямаше да се случат в живота ми(болести имам предвид).Ако бяха руснаци тия от видеото сигурно никой нищо нямаше да каже НАЛИ, а даже щяхте да се възхищавате
Божидар Стойнев

2015.12.08 | 22:43

9
Иве ... нямаш си ни най-малка представа, какво представлява температурата, нали... Закаляването е процес, при който якоста на материала се повишава (в някои аспекти) само ако става дума за някои метали А НЕ ЗА ОРГАНИЧНА МАТЕРИЯ !!! Понижаването на температурата на органична материя, особено рязкото, води до "умиране" на тази материя, което от своя страна води до регенерация на загубените тъкани, ако загуибите не са прекалено големи, разбира се. Единствената полза, за която може да се мисли при тоя китайски тъпанар, е че детето се подготвя психически за преодоляване на такъв студ, като, разбира се, това не е гарантирано; нищо от организма му няма да бъде по-подготвено за "издържане" на студа. Пневмонията е заболяване на дихателните пътища, за чиято тренировка не се изисква "охлаждащата повърхност" на тялото да е по-голяма от тази на човек с яке, шал и шапка; тези органи се "каляват" докато бебето е малк с мигновени разходки в (появявания на) сравнително студено време: между 3 и 9-10 градуса, а не -13 !!!
Крис

2012.02.16 | 22:14

8
От 10 годишен тренирам, лека атлетика, и съм бягал всеки ден на открито. Ефектът е сега е, че се самонагравяш в студено и охлаждаш в жега, на кратко контролираш хипоталамусът са си.
Божидар Стойнев

2012.02.09 | 16:42

1
Крис: "От 10 годишен тренирам, лека атлетика, и съм бягал всеки ден на открито. Ефектът е сега е, че се самонагравяш в студено и охлаждаш в жега, на кратко контролираш хипоталамусът са си." хахахаахахахахаахаха
ледения човек

2012.02.12 | 08:09

7
:D ето така се каляват децата, желязна дисциплина ;)

2012.02.12 | 08:09

6
Ей затова Китай ще завладее света, корави копелета!
БГ

2012.02.12 | 03:11

4
Този баща заслужава най-тежкото наказание ...да го изселят в БЪЛГАРИЯ

Добави коментар

Водещи новини