Код „червено” е обявен в Хасково и Смолян

  • 06 февруари 2012 21:13

  • 1491
  • 1
Код „червено” е обявен в Хасково и Смолян
©

В областите Хасково и Смолян е въведен код „червено”, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Най-тежка е обстановката на територията на област Хасково.

В района на с. Бисер, община Харманли продължават спасителните действия.

Прекъснато е движението на жп транспорта в участъците Раднево - Любеново, Симеоновград - Харманли и Харманли - Свиленград - Любимец. Овладяна е ситуацията с яз. Орешец, като към момента се изпускат контролирано водни обеми.

Язовир „Ивайловград” продължава да прелива с водно количество 164 куб. м. в секунда от преливника и 269 куб. м. в секунда от ВЕЦ. Продължава контролираното изпускане на водни маси от язовир “Студен кладенец”. Отворена е една клапа на язовира и се изпускат контролирани водни количества - 244 куб.м. в сек. и 269 куб. м. в секунда от ВЕЦ.

Продължава да прелива язовир Книжовник в района на Стамболово, област Хасково, като притокът му намалява и изпусканите водни маси намаляват до 30 куб.м. в сек. Очаква се преливането да бъде преустановено през нощта.

Язовир “Тракиец”, област Хасково, се изпуска контролирано през напоителните канали.

Отменено е бедственото положение в общините Златоград и Неделино.

В области Кюстендил, Пазарджик и Видин вали обилен сняг.

Вдига се нивото на водата /1.60 м/ в квартал Гебран на Свиленград. Предприемат се мерки за въвеждане на допълнителна високопроходима техника в града. При необходимост се извеждат хора от застрашени участъци.

Пътят „Хасково - Свиленград” е затворен за движение в участъците от Любимец до Свиленград и от Харманли до Любимец поради наводняване. Движението е пренасочено по АМ „Марица”.

От 18 часа е спряно пропускането на всички автомобили през ГКПП-Капитан Андреево, поради заливане на пътен участък от р. Марица. Потокът е насочен към ГКПП Лесово.

В община Момчилград са затворени 2 моста - за с. Седлари и с. Загорско. Подкопани са основите на мостовете и е прекъснат пътят за туристическата хижа в с. Нановица, няма хора.

В област Ямбол е скъсан язовир между селата Окоп и Кукорево, щети и пострадали няма. В с. Овчи кладенец, община Тунджа, са наводнени мазетата на къщите. Няма пострадали.

Без изброените, останалите значими язовири на територията на страната, стопанисвани от НЕК и Напоителни системи имат около 30% свободен обем, като могат да поемат допълнителни количества водни маси.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1491 1

Коментари 1

Добави коментар
111

2012.02.07 | 08:33

1
W W W . O R I G I N A L N I . BE --- ЗАКУПИ ФУТБОЛНА ТЕНИСКА СЕЗОН 11/12 , В САЙТ НОМЕР 1 В БЪЛГАРИЯ !!!

Добави коментар

Водещи новини