“Анонимните” атакуваха сайт заради АКТА

  • 06 февруари 2012 20:53

  • 2862
  • 3
“Анонимните” атакуваха сайт заради АКТА
©

Сайтът на организацията за защита на авторски права ПРОФОН беше “конфискуван” за няколко часа в неделя вечер от “Анонимните”.

Тогава той беше блокиран, а днес работеше, но не беше изцяло възстановен. “Вие сте първи, но не и последни”, обявиха от хакерското движение.

“Тежко и горко на онези, които очакват с тези методи да се регулират отношенията в интернет”, коментираха атаката от ПРОФОН. Само преди дни сдружението и още 12 организации, които защитават авторските права, и продуцентски къщи пратиха писмо до премиера, парламента и други институции в защита на антипиратското споразумение АКТА.

Днес сайтовете на организациите работеха, пише “Труд”. “Не се притеснявам за сайта на МУЗИКАУТОР, но това действие показва, че свободата на словото действа по много агресивен начин”, коментира изпълнителната директорка на сдружението Магдалина Тодорова.

В края на миналата седмица премиерът Бойко Борисов се договори с няколко браншови организации АКТА да бъде ратифицирана с резерви от парламента. Целта е за текстовете, които налагат контрол на трафика, да се прилага действащото българско законодателство.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2862 3

Коментари 3

Добави коментар
asdf

2012.02.26 | 01:37

3
"това действие показва, че свободата на словото действа по много агресивен начин”
каквото повикало такова се обадило

2012.02.26 | 01:37

2
така си е вие искате да ни върнете във феодализма - вие сте господарите а ние сме крепостниците - да ни ограничите правото на общуване и споделяне по между си - какво очаквахте да си седим кротко - ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ПРЕОСМИСЛЯ ОТНОШЕНИЕТО СИ ОТНОСНО АСТА ВИЕ ЗАЩО СЪЩО НЕ ГО НАПРАВИТЕ
haha

2012.02.26 | 01:36

1
''Тежко и горко на........'' ебахти превода.така ли пишат хакерите бе малоумни ''журналя''.кака е на английски ''Тежко и горко'' phahahahapphahahaahahaa. НЕКАДЪРНИЦИ СТЕ !!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини