Мариана Маринова пуска горещ телефон за жени със силикон

  • 01 февруари 2012 17:59

  • 7207
  • 1
Мариана Маринова пуска горещ телефон за жени със силикон
©

Мисис България 2007 Мариана Маринова, която е и лицензиант на конкурса Мис Силикон, стартира открита телефонна линия.

Това ще е първата кампания, зад която застава организацията на Мис Силикон.


Поводът е нарастналото напрежение около проблемите с небезизвестните френски импланти на PIP.

Мариана
стартира единен телефонен номер, на който момичета и жени пострадали при пластични и естетични операции, ще могат да се обадят и да потърсят помощ.

На тях ще им бъде дадена безплатна консултация от лекар специалист, а при нужда ще им се осигури безплатна консултация с психолог и ще им бъде предоставяна необходимата правна помпщ.

“Много е важно да започне да се гледа на пластичната хирургия като част от ежедневието ни. Мисля че е време тази тенденция да спре да се комерсиализира. На този телефон могат да се обаждат всички, които са преживели различни пластични операции, да споделят своята история или лош опит, за да може да се възпрепятсват други фатални случаи”, споделя Мариана във връзка с идеята си.

Мисис България 2007 е притеснена от факта, че в България не се води статистика на поставените импланти, какви са, какво съдържат и т.н. В държавата ни липсва и закон за подвеждане под отговорност, а на пациентите единствено се дава да подпишат една декларация за съгласие.

“Никой не носи отговорност и изобщо на това се гледа много лековато. Затова има доста пропуски. Иска ми се да създадем и фонд, който да помага на тези, които имат спешна необходимост от хирургична намеса.

Това са хора преживели катастрофи или пожари, защото и те имат право да са нормални” , категорична е Мариана Маринова.

Тя има идея на по-късен етап да инициира и кръгла маса засягаща проблемите със силиконовите импланти. Телефонът, на който могат да се обаждат пострадали от пластичните интервенции е: 0877 061 761. Той не е импулсен и е без увеличение на телефонната тарифа.

Последвайте канала на

7207 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.02.02 | 01:29

1
www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си

Добави коментар

Водещи новини