Харесайте facebook страницата ни

Експертите категорични: ACTA не нарушава гражданските права

Идеята за споразумението ACTA дойде още през 2006 година.

Целта е да се регламентират правилата за прилагане на правата върху интелектуалната собственост.

Това заяви в интервю за БНТ експертът Цветелина Димитрова, експерт "Международни икономически организации" в Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

ACTA по никакъв начин не съдържа клаузи, които биха нарушили правата на гражданите.  Точно и това е ролята на държавата - да разпише нормите така, че да не бъдат нарушени гражданските права.

Най- важното, което може да се каже във връзка с приемането от страна на България на ACTA е, че държавата ни се присъединява към това споразумение заради фалшивите стоки, заяви от своя страна Георги Дамянов, директор на Дирекция “Авторско право и сродните му права” към Министерство на културата. Той поясни, че фалшивите стоки са основна пречка за развитието на икономиката на държавата.

"Това е положително споразумение за България, защото преди всичко ACTA защитава интересите на страната като икономика и като финанси", каза Дамянов.

Коментари
Коментари (14)
Коментирай
kxekeeyihs (гост)
21.01.2014 | 13:02

sgkdaopwjoj, xyxqllujuq

Рейтинг:
 
0
chzjzygqsq (гост)
18.01.2014 | 23:41

atnqnopwjoj, kkxxqacyde

Рейтинг:
 
0
:) (гост)
08.07.2013 | 06:15

"Това е положително споразумение за България, защото преди всичко ACTA защитава интересите на страната като икономика и като финанси", каза Дамянов. Чии интереси? Чия икономика? На чия държава? Смешници!

Рейтинг:
 
0
sol (гост)
08.07.2013 | 06:15

ACTA по никакъв начин не съдържа клаузи, които биха нарушили правата на гражданите. Точно и това е ролята на държавата - да разпише нормите така, че да не бъдат нарушени гражданските права. Най- важното, което може да се каже във връзка с приемането от страна на България на ACTA е, че държавата ни се присъединява към това споразумение заради фалшивите стоки, заяви от своя страна Георги Дамянов, директор на Дирекция “Авторско право и сродните му права” към Министерство на културата. Той поясни, че фалшивите стоки са основна пречка за развитието на икономиката на държавата. "Това е положително споразумение за България, защото преди всичко ACTA защитава интересите на страната като икономика и като финанси", каза Дамянов. Умрете от сол е политици смешни!

Рейтинг:
 
1
Evil (гост)
15.02.2012 | 20:52

Няма ли 1 журналист да го попита и как точно ще защити интересите на България като икономика и финанси? Да не би България да изнася в големи количества? Или родните ни звезди са прочути по-цял свят? И как точно нашите експерти ще изказват мнение при положение, че вече новородените в 1-та минута от живота си знаят, че са продажници и за хонорар ще изкарат този договор за пратен от Бог ? Всичките Бг експерти може да си го *** от зад. какво ще стане утре когато заради патенти някой не получи лекарствата си ? Майната ви на всички политици, боклуци сте до 1 без изключения!

Рейтинг:
 
0
СЪД - НАРОДЕН СЪД ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА НА ЛОБИСТИТЕ (гост)
08.07.2013 | 06:14

ОСТАВКА !!! ВЪН !!! ВЕДНАГА !!! СЪД, НАРОДЕН СЪД ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА НА ЛОБИСТИТЕ !!! НЕ НА АСТА !!!

Рейтинг:
 
1
АСТА е грубо потъпкване на ЧОВЕШКИ ПРАВА !!! (гост)
08.07.2013 | 06:14

За РЕФЕРЕНДУМ е цялото правителство !!! КАКВИ СА ТЕЗИ ГЛУПОСТИ ??!!! Какво положително има това всеки да бъде под наблюдение/контрол??!!! АСТА не засяга само торентите!!! Въпросното споразумение е грубо потъпкване на ЧОВЕШКИ ПРАВА !!! Дава право да се следят лични данни - с повод и без, ДА СЕ ЦЕНЗУРИРАТ "неудобни", изказани мисли !!! НЕ НА АСТА !!! След шистовия газ това е поредното осиране на трайчо и компания, което НЕ Е в интерес на Българския НАРОД - причината да са там !!! ОСТАВКА !!! ВЪН !!! ВЕДНАГА !!! СЪД ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА НА ЛОБИСТИТЕ !!!

Рейтинг:
 
1
анонимен (гост)
08.07.2013 | 06:13

Малоумни политици нени правете на глупави, фалшиви стоки има ина пазара и моловете. Цялата работа е дане можеш даси свалиш някои филм или песен. Що то ония дето имат пари кво им дреме че тука в Б-я даси купиш филм или CD е лукс.

Рейтинг:
 
1
Иван Иванов (гост)
08.07.2013 | 06:13

Всички, които имат претенции да са автори на интелектуална собственост, за да я създадат използват интелектуалните продукти на своите учители т.е. техните уроци и за това не плащат никакви авторски права, За да имат право да искат освен парите, които са получили при първата и основна продажба на интелектуалния си продукт, би трябвало да заплатят авторски права на своите учители за всяко познание, което са ползвали при създаването на своя продукт. И искам да ги попитам интелеснуалците: когато в тоалетната използвам за сетен път вестник ( четене ), който е останал там след предишният му собственик, трябва ли да плащам авторски права на всеки журналист чийто материал успея да прочета по време на неинтелектуалното му ползване?

Рейтинг:
 
1
Иван Иванов (гост)
08.07.2013 | 06:12

Дебела лъжа!!! Тези интереси на България и на Европейския съюз биха били защитени с едни достатъчно викоки МИТА за КИТАЙСКИТЕ стики, за да не правят дъмпинг на местните стоки. А за неграмотните ще обясня, че ПИРАТИТЕ отнемат собственоста, като лишават предишните собственици от възможността да използват отнетото имущестно. Освен това истинските собственици на каквото и да било нямат право да се оплакват, че са ограбени след като са си оставили нещата неохраняеми на публично място, върху което те самите нямат никакви вещни права.

Рейтинг:
 
2
Иван (гост)
15.02.2012 | 20:54

Пълна глупост. Дж.Оруел ,,1984''

Рейтинг:
 
1
Аз (гост)
08.07.2013 | 06:11

Аве ко се шашкате сички някви тъпи американци си мислят че ще успеят да спрат пиратството в държави като България и Русия това никога няма да стане!

Рейтинг:
 
3
Jose (гост)
08.07.2013 | 06:14

priqteliu s tezi dumi shte ti kaja samo edno!: ti si adski praw a za towa acta : da im go hakam na acta az, to twa shte e naistina kato nqkakwo prorochestwo moje 2012 da ne swarshi sweta no shte ima golqma grajdanska za deto se ebawat taka s horata :) shte ima neshto golqmo towa go chustwam :) alla peace ot ispaniq ;)

Рейтинг:
 
2
1 2
 
Добави Коментар