Цирк на "Октопода": Никола Филчев не помни да е бил главен прокурор

  • 26 януари 2012 12:37

  • 10492
  • 21
Цирк на "Октопода": Никола Филчев не помни да е бил главен прокурор
©

Бившият главен прокурор Никола Филчев шокира съдията по делото Октопод със странни показания. Не помня кога съм бил главен прокурор, всъщност не помня изобщо да съм бил главен прокурор, заяви Филчев.

Той отрече да има близко познанство с Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна. Филчев призна, че се познава с бившата барета от служебни поводи и са имали само няколко срещи. Той си спомни, че е срещал Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна в ресторант с име "Бариерата". Срещите им били организирани с посредничеството на бившия шеф на баретите Филко Славов, но предмет на разговорите бил купуването на недвижим имот. Малко по-късно обаче бившият главен прокурор каза, че всъщност се е запознал за първи път с Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна именно в сградата на баретите от отряда за борба с тероризма.

Прокуратурата поиска очна ставка между Атанас Атанасов и Никола Филчев заради разлики в показанията им пред съда. Ген. Атанасов потвърди, че познава Филчев и той му се е обаждал по телефона за назначението на Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна. Това предизвика бурен скандал и ексглавния прокурор се разкрещя. „ Това е 100 % лъжа. Аз исках от тогавашния премиер Иван Костов да те уволни, ама той ми каза: „Аз мога без него, ама жена му е много алчна. Служители на НСС никога не са ми докладвали на мен”, заяви Филчев. Бившият главен прокурор втрещи съда с още едно признание. На въпроса, отправен към него от ген. Атанасов - дали е идвал в апартамента му на гости, Никола Филчев отговори: Аз не ви помня, че вие сте г-н Атанасов. Ходил съм в Атанасови, защото имаха нов дом, но не го свързвам с твоето лице. Спомням си, че г-н Атанасов ме покани, защото имал безплатни нови маса и стол, и се хвалеше с тях.

Днес пред съда трябва да застане и Едвин Сугарев. Той се прочу като яростен противник на Никола Филчев и Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна. В отворено писмо до медиите и главния прокурор Сугарев призова за справедлив процес срещу бившият първи обвинител.

Последвайте канала на

Novini.bg
10492 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
K

2015.05.26 | 13:05

21
Няма да е лошо да проверите и неговия първи братовчед Верен Филчев. Късокракият плешунгер - бивш стругар и агент на ДС, доста народ тормози в Пловдив. Досущ като братовчед си много бързо забравя очевидни неща и търси под вола теле. Благодарение на българския съд, пловдивски кметове, архитекти - районни и главни, директори на ДНСК малтретира честни хора. Крайно време е Филчеви да си получат заслуженото.
Пламен Димитров

2012.05.06 | 15:37

20
На такъв съд се полага и такъв ОТГОВОР ! Тези момченца Никола Филчев ще ги сложи в малкият си джоб. Още ли не сте разбрали,че това дело срещу Алексей Петров отдавна е планирано и инсценирано-сигурно знаете от кого.... В България кадърните и способни личности са били винаги отхвърляни и отстранявани от публичното пространство.
hjgjg

2012.05.06 | 15:36

19
ТОЯ БИВШИЯТ ПРОКУРОР Е БРУТАЛНА МРЪСНА ГАД!!! и твоята камбана ще забие скоро,олигофрен малоумен
rlv-lfn

2012.05.06 | 15:36

18
Колъо филчавото и Алекси петровчето са едно прасило кърлежи и говновози,само такива скунксови може да са в центъра на вниманиено на тази корумпирана ченгеджийска държава.
Ponsa

2012.05.06 | 15:35

17
Макар че сайта е с доста жълти оттенък и съм почти сигурен, че делото се гледа при затворени врати, съм склонен да повярвам, че това са думи излезли от устата на г-н Филчев. Това е един освидетелстван шизофреник, който е известен на всички с нервните си кризи, избухлив характер и скандали с подкупи, изнудвания, заплахи и убийства. Този неуравновесен индивид трябваше да бъде ликвидиран или най-малкото в затвора още преди десетилетие, но явно знае твърде много за някои "големи" хора и неможе да бъде отстранен. Къде ли не го пращаха (Казахстан), к'во ли не го правиха и пак се замеси в едно от най-знаковите дела. Престъпника си остава престъпник, независимо от коя страна на закона се намира в определена рамка от време, другаря Филчев е едно от най-гадните и зли копелета в българската власт, толкова противно изчадие е, че дори и майка му не го обича!
Вологес

2012.05.06 | 15:34

16
Бой с тъпото на брадвата, докато си припомни къде е бил и кво е правил изрода му с изрод!
хахаха

2012.02.03 | 18:15

15
УФФФ МНОГО СТЕ ЗЛЕ!!!! 1. ЯСНО Е ЗАщО ГО КАЗВА 2. ТОЙ Е СВИДЕТЕЛ А НЕ ОБВИНЯЕМ 3. ЗАКОННО ИМА ПРАВО ДА НЕ СИ СПОМНЯ 4. ТОВА ОЧЕВИДНО ГО ПРАВИ НЕНАДЕЖДЕН СВИДЕТЕЛ НЕщО КОЕТО ТОЙ НЕ ИСКА ДА СЕ ЗАНИМАВА 5. ИЗЛИЗА ЧИСТ ОТ ИГРАТА ПО ВСИЧКИ АСПЕКТИ НА ЗАКОНА 6. ТОВА НА КАКЪВ СЕ НАПРАВИЛ ОСТАВА САМО ХРАНА ЗА ВАС МИШКИ ТАКИВА ПО ФОРУМИТЕ. ДОБРЕ ВИ НАХРАНИ
=

2012.01.30 | 18:13

3
Направо уцели 10-ката. Да си призная ми писна от журналистически слугинаж.

2012.02.01 | 14:59

14
Ха-Ха . Съд , к'ъв съд бе ? Направо си е мъпет щоу! Един ден да не го хване амнезията и Борисов , да забрави че бил премиер и да вика че цял живот е държал пожарникарския маркуч . И че познава Дянков и Цветанов от филма "Време разделно" .
Читател

2012.01.31 | 10:34

13
"Никола Филчев не помни да е бил главен прокурор" И този господин, "тежко болен" от амнезия, някога беше главен прокурор! Такова чудо безподобно може да се случи само у нас и в някоя централноафриканска страна. Бог да пази България!

2012.01.31 | 09:33

12
Тоя Филчев е шизофреник и си реве за психиарията до живот. Чудя се как има магистрати с опасни психиатрични отклонения....

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини