СДС поиска оставката на Цветан Цветанов

  • 23 януари 2012 11:54

  • 2585
  • 6
СДС поиска оставката на Цветан Цветанов
©

Полицейското насилие в българското общество вече се превръща в норма. За пореден път станахме свидели на полицейски произвол от страната на ръководеното от министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа министерство на вътрешните работи, се казва в позиция на СДС, разпратена до медиите.

"Преди няколко месеца СДС алармира, че младежът Радослав Божинов бе пребит от полицаи на централна софийска улица, заради дългата си коса. Преди това полицията нахлу в дома на невинно семейство в Кърджали. Полицейският произвол унижи и лекари във Варна, Благоевград и Горна Оряховица. В същото време силовите упражнения на служителите на МВР бързо се забравят, скрити зад мъмрения и дисциплинарни наказания без никакви последствия.

В полицейската държава се погазват човешките права и демократичните ценности. В полицейската държава палките и кубинките дирижират обществените страхове. Ние обаче не можем да бъдем безучастни наблюдатели в държава, където силовите структури получават над 2 млрд. лв. от данъкоплатеца и в същото време, вместо сигурност, гражданите си осигуряват боя.

Освен това МВР демонстрира и ужасяваща некомпетентост и силоващина. Тази събота беше извършен показен арест на семейство Начкови, извършен по разкази в медиите, от над 20 маскирани служители на ГДБОП. Там „професионалистите" установяват тежко закононарушение - натъкват се на 5 кутии цигари без бандерол!

Днес ние питаме лично министър Цветанов, който винаги е проявявал желание да разказва за своите полицейски акции:

1. Използвана ли е ненужна полицейска сила при задържането и обиска на жилището на семейство Начкови и защо са били ангажирани сили на ГДБОП за задържането на двама цивилни граждани, които очевидно не принадлежат към терористична или организирана престъпна група?

2. Какво е наложило употребата на помощни средства по чл. 72 срещу двама невъоръжени цивилни граждани и били ли са те предупредени, съгл. чл. 73 МВР за намерението на полицаите да използват репресия срещу тях?

3. Открити ли са доказателства за каквато и да е престъпна дейност /с изключение на 5те кутии цигари/, които да са обосновали задържането на семейството?

4. След като не са били открити данни за извършено престъпление в дома на семейството, защо сем. Начкови не са били незабавно освободени, а са отведени в управлението на МВР, в нарушение на чл. 65 ЗМВР.

5. Задържана ли е дъщерята на пострадалите - Ралица Начкова, на какво основание и има ли връзка между създадената от нея група "Аз НЯМА да гласувам за Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и ГЕРБ"?
Министър Цветанов и ръководството на МВР дължат на българското общество ясни и недвусмислени отговори на тези въпроси. Дължат ги на всички, за които превръщането на държавната власт в инструмент срещу неудобни хора и връщането на милиционерщината в ежедневието на българите е недопустимо.
Този случай е поредния шанс на премиерът Б.Борисов да предприеме решителни мерки, за да гарантира защитата на правата на всеки един български гражданин. Тези мерки започват с незабавната оставка на министър Цветанов.

Последвайте канала на

2585 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
SHOW MUST GO ON

2012.01.24 | 14:39

6
Едно абсолютно перфектно проведено активно мероприятие, или в едновремешните наставления преди 90г. пробив в агентурата. Пуска се фалшив сигнал да се привлече вниманието на служителите на 02 РПУ, като преди това набелязания обект е подготвен, пуска се втори сигнал от друг независим източник, полицаите вече реагират с първо действие - наблюдение, сега обекта извършва явна имитация, от наблюдението и "агентурата" се получават данни които се обсъждат дали ще има реализация задължително трети сигнал, но при който дебелата кифла прави или е направила въпросното творение във фейбук и воала реализира се операция. Това е най-малкото което е причинено, а то какво е изпълнение на функционални задължения при претърсване и изземване с последвало задържане всичко по нормите на ПСД, но разковничето или по точно дявола се крие другаде, архитекта на това творение го е направил по учебник - личи си старата школовка на него му е ясно някой фундаментални факти в системата на МВР, които бързо сработиха като обърнаха срещу полицаите правно регламентиращите действия извършили над така и "невинното" семейство, защото в МВР-то има не само закон, а много инструкции и укази които отменят почти изцяло ЗМВР и ППЗМВР, същите тези инструкции и укази са писани от служители не виждали улица и писани с благо угодничество да запазят задника на видете ли някой "начелник", и ето сюрприза няма кой да заяви, че тези служители са извършили съвсем рутинна операция. И ето шоуто започна дебелото семейство пее по ноти, даде му се трибуна и светлини на прожектори имат си мотив, татко Барба е наранен - знаете как се вадят медицински, мама Барба е разстроена и с уплаха, а Барбаронка е звезда и героиня написала нещо си във фейса, та и съзаклятие ще сформира, а бе ПЪЛНА ЛУДНИЦА и топъл хляб за медии и простодушие, както казват купон абсолютен. Да се върнем на полицайчетата, вече са сготвени но не от архитекта, а от Шефовете им поради една единствена причина - НЕ ЗНАЯТ КАКВО ДА НАПРАВЯТ, КАК ДА ГО НАПРАВЯТ И ЗАЩО ДА ГО ПРАВЯТ.

2012.01.24 | 11:06

1
А дали щеше да дриснеш същия коментар, ако ''дебеланата'' беше сформирала група ''аз обичам Боко-тиквоко!'' ? И ако дебелите хора заслужават насилие, какво предлагаш да се случи на Искра Фидосова и на самия дебелогъз тиквоч ?
ГИГИ

2012.01.24 | 14:39

5
КОИ ТИ ЕБАВА БЪЛГАРСКИЯ ГРАЖДАНИН ОСВЕН ЗА ДАНЪЖИ ТАКСИ И ГЛОБИ ЗА ДРУГО НЕ ГО ЕБАВАТ ВЪОБЩЕ
plamenp59

2012.01.24 | 14:39

4
Време е за истинска демокрация и дясна партия в управлението.Тази дума/демокрация/ се чува много рядко от устата на този премиер.По често чуваме партията и че нямало по добро нещо от това.Бият за кутия цигари ама за фабриката на морето не помня да биха.
даниела

2012.01.24 | 14:39

3
Точно така, но надали Бойко ще се раздели с Мутрата-кретен Цветанов. Крайно време е опозицията да изкара хората на улицата и да има предсрочни избори. И после в техния специализиран съд да ги съдят(има за какво)
55

2012.01.24 | 12:27

2
NARODA SI E PROST I STE GO MACKAT DO POSLEDNO...UTRE MOZE DA E VAS RED...NE SE ZNAE?????????????

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини