Иран прокуди актриса заради гола снимка

  • 20 януари 2012 09:58

  • 4183
  • 0
Иран прокуди актриса заради гола снимка
©

От Иран очевидно нямат намерение да спират с чистката срещу "пагубното влияние на западната култура". След като преди няколко дни забрани куклите Барби, този път ислямската страна отново попадна в куриозните новини, след като водещата иранска актриса, дъщеря и сестра на ирански актьори беше прокудена от родината си заради гола снимка за "Мадам Фигаро", предаде БТА.

Голшифте Фарахани позира за френското издание прикрила бюста си с шепи. Тя от една година живее в Париж в знак на протест срещу ограниченията над иранската киноиндустрия, наложени от режима на иранския президент Махмуд Ахмадинеджад.

Сега Голшифте е получила писмо от иранското министерство на културата и от иранските духовни власти, в което се подчертава, че тя може да предложи таланта си на други страни и че Иран не се нуждае от нейните артистични услуги.

Снимката на Голшифте Фарахани, която породи гнева на иранските власти, беше публикувана в момент, когато иранският филм "Раздяла", разказващ за иранци, които обмислят да напуснат родината си, пожъна множество западни отличия, в това число на Берлиналето и на наградите "Златен глобус", а филмът беше номиниран и за "Оскар" за чуждоезична лента.

Голшифте Фарахани се е снимала в много предишни ленти на Ашгар Фархади, режисьора на "Раздяла" и е смятана за негова муза. Броени часове след появата на голата снимка на актрисата, тя получи множество положителни отзиви в страницата й във Фейсбук.

Актрисата обаче беше охулена от някои привърженици на режима в Техеран. Голшифте е дъщеря на актьора и театралния режисьор Безхад Фарахани и е сестра на актрисата Шагхайе Фарахани.

Последвайте канала на

4183 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини