Левон Хампарцумян: Като не можете да си правите сметката, не теглете кредити

  • 20 януари 2012 08:38

  • 45713
  • 182
Левон Хампарцумян: Като не можете да си правите сметката, не теглете кредити
©

Някакъв човек взел 250 000 евро да си купи жилище Не си е направил сметката и сега са му високи лихвите, а вие сега три дни правите кампания срещу банките. Това заяви в Тази сутрин по БТВ председателят на Асоциацията на търговските банки Левон Хампарцумян.

Излиза, че в банките работят едни зли гноми, които само виждат когато има повишение на заплатите на техните клиенти и го вземат веднага. И аз искам да трансплантирам бъбреци, ама трябва да уча 6 години после да ми умрат един двама в ръцете и чак тогава да се науча. Случаят с банките е същия, а отговорът за лихвите е „Това е така, защото е така“, отсече Хампарцумян.

Лихвата е гъвкава, тъй като е невъзможно да се направи коректна оценка какви ще бъдат лихвите след 30 г. Ако се заложи твърда лихва, трябва да се преценят всички рискове как ще се влоши икономиката, дали ще се срине еврото и тогава кредитите ще изчезнат, защото е неизгоден за банките.

Промените в лихвите се решават или в споразумение между банката и клиента или от съда, но не през медиите, отсече Хампарцумян. Печалбите на банките вървят надолу, защото поемат причините за срива на пазара. Любомир Христов, когато се върна от САЩ обиколи всички банки с искане ние да му плащаме, за да бъде независим консултант по кредитите. Като му отказахме, веднага станахме лоши. Той иска сега да се създаде някаква регулация и да седи зад едно гише и да казва ти ставаш, ти не ставаш, заяви Хампарцумян. Подобна структура имаше по време но комунизма и се наричаше Комитет по цените.

Последвайте канала на

Novini.bg
45713 182

Свързани новини

Коментари 182

Добави коментар
Говнон Харманпръцмръщян

2015.01.04 | 18:34

182
Банкера, оглавяващ банкерския еснаф, демонстрира показната и безгранична свобода на действие на колегите си, оставили без дом хиляди хора. Нещо повече арменецъ се радва на чуждото нещастие и открито признава начините по които браншът му прави пари - прикрито и коварно изтискване на длъжника, а когато вече не пуска, се гони от жилището. Длъжника сам си е виновен задето е сключил договор. Длъжника е длъжен за осигури банката с максимална печалба. Длъжника е оставен на произвола на стихиите. Баш банкера се радва на това, за него е празник да глобява глупави дъжници. Празник за Левон е чуждото нещастие. Той е горд от себе си и колегите си.
реалист

2013.11.27 | 10:09

147
тоя грозник е прав. може да е нагъл, може да е отвратителен - но Е ПРАВ. нито един гражданин не е ЗАДЪЛЖЕН да взима кредит. както и нито една банка не е ДЛЪЖНА да дава кредит. ако мразите банките, накажете ги КАТО НЕ СЕ ЗАНИМАВАТЕ С ТЯХ. не си откривайте сметки - така им давате пари не искайте заеми от тях - така им давате още повече пари. просто ги игнорирайте - няма да ги бутнете, но поне не им помагайте. но шом сте сключили сделка с тях по собствен избор.... сега не чакайте някой да дойде да ви спаси, пък тях да ги накаже. ако не сте разбрали, да го кажем пак - България НЕ Е социална държава. няма институция, няма и законова база за оказване на натиск в/у банките. ако не ви изнасят сделките с банките - просто не ги сключвайте.
Пламен

2015.01.04 | 18:33

181
Пич, като не си разбрал за какво става въпрос - не се изказвай неподготвен. Идеята е не да се наказваме, а да се въведат обективни методика за променливите лихви както е по цял свят. Не може една от страните по договора да държи и хляба и ножа и да казва - "това е така, защото е така"...пълен абсурд.
Ахмед Ахмедов

2015.01.04 | 18:33

180
Цитат: "Като не можете да си правите сметката, не теглете кредити " Господине, ние можем да си правим "сметката ", съобразно първоначално договорената лихва в договора и договорен погасителен план. Но е невъзможно "правенето на сметки", ако едната страна има противоправната възможност да изменя цената на договора за кредит-това е лихвата. Вие ще можете ли да си правите сметката, ако клиентът получи правото да определя лихвата-например клиентът да може едностранно да я намали? Банката и клиентът са равнопоставени частноправни субекти и е недопустимо едната страна да може да променя лихвите, а другата страна да има само задължение да плаща катото и се спусне "свише". Ми щом банката може да изменя лихвата, нека и клентът да може да определя и изменя лихвата също ! Щом банката може да вдигне лихвата с невероятните 2 пункта(което разбива на пух и рах вашата теория за правенето на сметките), нека и клиента да може едностранно да намали с два процентнки пункта-когато намери за нужно! Банката е частноправен субект, ерго-не може да има повече права от другите частноправни субекти(макар,че напрактика банката е с повече права, и дори със специални привилегии-например абсурдната привилегия по 417 от ГПК)
Успенски

2015.01.04 | 15:14

179
Това е най-наглия кретен, убитак и нещастник. Нагъл, прост и некадърен. Тоя разбира от банки, колкото аз от имунология. Ще му задам три въпроса и ще мънка като ученичка, послушното чучело дето си мисли че е Рокфелер. Докато ги има такива като него безсрамни лихвари нищо няма да се промени. Проблема е системата и лихвата. Да ми каже господинчото какво е лихвата, защото съм сигурен, че не знае. Престъпление ли е или не е? Откъде банките правят парите и да ми обясни чудото на мултипликатора. И да престане да се излага като цървул, щото нищо не му е ясно.
hitler

2014.08.13 | 09:20

178
само хитлер е щял да ги оправи ама рано започна войната,ако я беше започнал 2 години по-късно сега този арменец нямаше да се ежи така пред народа.За кой ли път се изказва и нищо добро за хората които са теглили кредити,само защитава банките и техните интереси.Ето за такива са били създадени Бухенвалд в Германия и Терезин в Чехия,за такива гадни копелета като този Левон Хапарцумян.
Тодор

2014.08.13 | 09:19

177
Изключително нагъл и вулгарен тип , така говори защото няма да се сблъска с подобни проблеми тъй като неговата месечна заплата се равнява на доживотна за някои хора.а ми аз искам да го попитам този като толкова иска хората да си дават жилищата на банките , какво ще правят те тогава столкова много тъй като и той много добре знае че ДМА за самите банки са най-малко ликвидни и респективно не доходоносни, и да не забравя , че банките съществувават благодарение на нас обикновенните хора,защото банките печелят и реализират своите печалби именно от кредитите.

2014.08.13 | 09:19

176
Levone mazniko da ti go napukam v armenskiq zadnik nqma6 naqjdane
Анонимен

2014.08.13 | 09:15

175
Сега разбирам защо турците са изтребвали арменците...
Сашо

2013.11.27 | 12:50

159
Аз не знам какво се оплаквате. Това е чисто и просто банковата система, такава, каквато е навсякъде по света. Целта на всеки стопански субект е максимизиране на печалбата. За да ги няма тези алчни хорица, най-често от еврейски произход, трябва да се промени цялата парична система, създадена от юдеите. Прочетете "Протоколи на Ционските мъдреци" и ще видите колко много са постигнали вече. На път сме да им станем роби, и това рано или късно ще се случи, ако първо не проумеем, че опасността съществува, и второ да се борим срещу нея. Но това трудно ще се случи, защото всеки който се опитва да отвори очите на хората веднага се превръща в расист, антисемитист, хитлерист, нацист, фашист и други тем подобни.
AJ4A

2014.05.05 | 19:15

174
Сашко, пак ли сравняваш България с нормалните държави?!?!?! Такава била банковата ни система, каквато и намсякъде по света ......... като те чете човек ще вземе да си помисли, че си обиколил по-голямата част от света!!! Банковата система в България е такава, каквато позволяват да бъде институции като БНБ, законодателната власт и съдебната система колкото и странно да звучи на някои!!!! Банковата ни система е такава, каквато я правят т.нар. български топ банкери!!!! Хайде сега да си отговориш на въпроса какви хора заемат възлови постове в БНБ, съдебната система, парламента и в българските банки!!! Особено внимание обърни на факта, че в България за топ банкери минават лица като: Цветелина Бориславова Карагьозова - дъщеря на служител на ДС, завършила руска филология в букурещ, Румъния; Петя Славова - бивша съпруга и съдружничка на Митко Събев, развила бизнесът си благодарение на небезизвестния Денис Ершов; Цветан Василев - габровец, завършил математическата гимназия и изпратен от комунистите през 1979 г. да учи външна търговия в Лодз, Полша, завършил след това МИО във ВИИ Карл Маркс и ......... с дипломи Външна търговия и МИО направил скоростна кариера в ...... сферата на финансите - ФБК, ЦКБ, че да се превърне накрая в мажоритарен собственик и председател на НС на Корпоративна търговска банка, в която банка по случайност се намират голяма част от "държавните" пари; тъмно червените Цеко Минев и Стоян Александров и не на последно място лицето Левон Хампарцумян - инженер-химикът, който без да е учил някога финанси или счетоводство е работил за известно време в българския клон на една от 3-те най-големи световни одиторски компании, бивш шеф на агенцията за приватизация, а след приватизацията на Булбанк, шеф на Булбанк и забележете Председател на асоциацията на ТБ в България!!!! Е, защо ли всичките ни уж топ банкери са все или парашутисти в този бранш или миналото им е тясно свързано с БКП, ДС и тем подобните структури???? Дали наистина е така и по нормалните държави???? Дали лице като другия т.нар. топ банкер и шеф на БНБ би могло някога да стане шеф на Национална банка на нормална държава?!?!?! Дали в нормалните държави има поне един СЪДИЯ, който ще отсъди в полза на банката, когато банката тръгва да съди лице, изпаднало в неплатежоспособност и престанало да обслужва ипотечния си кредит, след като вече самата банка е продала (обаче на уникална безценица) ипотеката, служила като обезпечение на кредита на лицето????? Това е то българската банкова система - банки, начело на които стоят на партията верни синове и дъщери, правещи когато каквото си поискат заради гърба който имат и в законодателната и в изпълнителната но най-вече в съдебната власт!!!! Това в нормалните държави по-скоро биха нарекли организирана престъпност, а не корупция във високите етажи на властта, нали така?!?!?
хахахах

2014.03.31 | 21:50

173
Много е смешно когато мангал,използва ''мангал''за да обиди,.мамичката ви черна ,грозна,хич не трябваше да ви пускат в България вас,достатъчно мангалоподобни подчовеци си имаме!И не съм турчин,просто те са направили опит да направят света по-добро място!

Добави коментар

Водещи новини