Нов скандал в Рибново - този път уж исляма не бил причината

  • 17 януари 2012 07:40

  • 2788
  • 0
Нов скандал в Рибново - този път уж исляма не бил причината
©

Нов скандал в Рибново се завихря в последните дни.

Една от версиите, която заля медийното пространство е, че хората масово не желаят да пускат децата си на училище, заради новата забрана на директора на училището вече в клас да не се изучава вероизповедание, информира ТВ 7.

Според кмета на село Рибново Феим Иса в училището от една година не се изучава ислям и изобщо липсата на такъв предмет не е на дневен ред. Той съобщи, че проблемът се корени в неефективното управление на новия директор на училището. Кметът заяви, че директорът е спрял закуските на децата по необясними причини.

Причината да не се преподава СИП по ислям е, защото родителите не са подали заявления за изучаване на този предмет.

На въпрос дали хората са били заплашени на петъчната молитва, че ако не отидат на протест, ще бъдат лишени от всякакви административни услуги от кметството, кметът Иса категорично отговори, че няма такъв призив изобщо от имама.

Кметът на Гърмен Ахмед Башев съобщи в сутрешния блок на ТВ 7, че вероятно другата седмица ще има масово напускане на училището и преместване на децата в други училища, което означава, че ще има отпадане на паралелки. Той отново поясни, че проблемът не е заради липсата на изучаване на религия.

Башев поясни, че не е от значение от коя партия ще бъде директорът на местното училище, а е важно да бъде кадърен. Кметът на Гърмен съобщи, че директорът на училището е подправил всичките оценки и дипломата на сина си, за да може да го запише в университет и поясни, че от двойкаджия го е превърнал в отличник.

От друга страна шефът на Регионалният инспекторат по образование Ивайло Златанов съобщи, че обвиненията към директорът на училището в Рибново Манчо Джуркин са неоснавателни.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2788 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини