Журналистът Васил Иванов: Спасих полицай от затвора

  • 13 януари 2012 21:34

  • 4740
  • 4
Журналистът Васил Иванов: Спасих полицай от затвора
©

Преди три години Васил Иванов спасява шефа на отдел “Убийства” на 9-то РПУ от затвора. След скалъпено обвинение, което почти го вкарва в затвора, висшият полицай отървава решетките благодарение на разследване на Иванов.


Преди старта на новото си предаване журналистът Васил Иванов разказва, че и в него ще се занимава с това, което му се удава най-добре – разследвания и доказване на вината на корумпирани хора.

Журналистът, който преди три години стана полицай на годината, разказва, че са го направили полицай, защото със своята работа е спасил от затвора висш полицай.

“След извършено убийство, чиито поръчител е бизнесмен, полицията хваща единия извършител, който признава кой е поръчителят. След като го водят в няколко болници за изследвания преди и след ареста пред съда той дава показания, че не е закачан. Пускат го и 2 дни по-късно той се появява с медицинско удостоверение, че е бил пребит по време на разпити. Това се преви с цел да се подведе под отговорност полицая и така да отпадне автоматично делото за убийство”, разказва Васил Иванов.

“Интересното беше, че съдията беше приел експертизата на частен съдебен лекар, че свидетелят е бил бит, а не беше приел документите на военна болница ина МВР болница, че му няма нищо. Проучих лекаря, взех данните на съдията, осъдил полицая и чрез подставено лице ги дадох на доктора. Отидохме със скрита камера и той написа каквото му казахме. Така издаде документ на съдията, че бил пребит. Отидох при него и му казах: Ето на какви хора приемаш документите, ти бит ли си?”, припомня си Васил Иванов.

След случката съдията сезира прокуратурата, делото се преразглежда и оправдават полицая, който вече бил осъден на трета инстанция и трябвало да влиза в затвора.

“Имам едно дете от една жена, друго – от друга, а тази година се ожених за трета”, казва за личния си живот журналистът.

По повод на взривяването на апартамента си Васил Иванов признава, че помощта на Нова телевизия е основната причина да остане в нея и да не отиде на ново работно място.

“Нова телевизия застана зад мен морално, материално и охранително. Затова останах в нея. Първо ме пазеше полиция, след това наеха фирма да ме пази 7 месеца. Бях изненадан, мислел съм си, че нищо не може да стане, а гръмнаха бомба, която щеше да избие 10 души на етажа. Знам, че съм поръчван да ме бият, осакатяват, знам, че полицията знае кой заложи бомбата, знае и главният секретар Калин Георгиев, поръчителят не е безопасен човек”, казва Иванов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4740 4

Коментари 4

Добави коментар
ТЛСМ

2012.01.14 | 13:13

4
Тези предавания отвличат вниманието от истинските престъпления за милиони а гонят циганките дето продават цигари контрабанда... Но да тръгне ли да разследва нещо истинско или ще получи инфаркт(а ла Мишо Бирата) или ще се самоубие с полицейско оръжие...
hgjhgj

2012.01.14 | 13:12

2
евала на такива хора.....заеми се със случая на Мирослава Николова сигурен съм че има нещо гнило и там.......
4i4aka

2012.01.14 | 13:12

3
ако се заеме със случая най-вероятно ще се "самоубие" със полицейско оръжие в присъствието на служители на мвр!
IKL

2012.01.14 | 10:45

1
Без да чета статията ще ви кажа, че тоя ВИ е просто преекспониран типаж и нищо не струващ журналист. Иначе всички вестници и телевизии биха се избили за него, нали е велик криминален репортер. Според мен е просто шизофреник, когото някои телевизии, и то затъваши, лансират за да си вдигнат рейтинга, но ... уви..

Добави коментар

Водещи новини