Граничар рискувал живота си, за да спаси бежанците от горящия камион край Резово

  • 23 март 2017 20:13

  • 13386
  • 3
Граничар рискувал живота си, за да спаси бежанците от горящия камион край Резово
© Булфото

Граничен служител е рискувал живота си, за да спаси бежанците, затворени в горящия камион край Резово, съобщиха от Районната прокуратура в Царево, под чийто надзор са започнали незабавни досъдебни производство срещу чуждите граждани, преминали противозаконно границата на България.

Каналджията им не е заловен и все още се издирва. Камионът е със софийска регистрация и е собственост на софийска фирма.

Инцидентът стана на 22 март. Горящият "Скания" бе открит в гориста местност на около 5 километра западно от устието на граничната река Резовска. Огънят бил загасен от екип с трима огнеборци. Каросерията на камиона е изгоряла напълно. В специалния тайник са открити 27 бежанци.

Установено е, че камионът се е самозапалил, след което е бил открит от патрул на "Гранична полиция". Един от патрулиращите служители, с риск за живота си, е влязъл в горящата кабина на камиона, намерил е лост и с него е успял да отвори тайника, в който са били чужденците.

Според наблюдаващия прокурор всички незабавни досъдебни производства ще бъдат приключени в законовия срок и ще бъдат внесени в Районния съд в Царево, който е компетентната съдебна инстанция.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
13386 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Резерв Златев

2017.04.10 | 19:26

3
Много интересно как заключени хора в горящ от десетки минути камион оцеляват, а войничетата до едно изгоряха до неузнаваемост за секунди на околовръстното.
eee

2017.03.28 | 11:41

2
????????????????????????????? колко пари ти дадоха, спасителю
Боклук долен

2017.03.28 | 11:41

1
Аман от такива бунаци като тоя така наречен граничар. Вместо да пази границата от нашественици, той ги спасява, за да са вечно наши. След 2-3 години тия подчовеци вече ще са докарали целите си семейства тука и от 20 ще са 2000. А за мен полицай и граничар е равносилно на престъпни

Добави коментар

Водещи новини