Шофьор без книжка получи 13 акта за една нощ

  • 23 март 2017 18:20

  • 67293
  • 4
Шофьор без книжка получи 13 акта за една нощ
©

Досъдебно производство е започнато срещу 33 – годишен автомонтьор от новопазарското село Памукчии. Сунай Хасанов не само, че карал пиян, но и иправлявал автомобил без да има шофьорска книжка.

Само за една нощ той получил 13 акта по Закона за движение по пътищата. Униформените го преследвали пред целия град и по черни пътища, накрая го оставили да се прибере на село. С призовка го повикали в полицията в Нови пазар. Написали му точно 13 акта. Глобите по тях ще му излязат около 1400 лв, отделно ремонтите по колата, а като „бонус” ще отнесе и присъда, защото случаят ще влезе и в съда. За инцидента беше съобщено днес, пише местна медия.

През уикенда младият мъж дошъл в общинския център с автомобил Фолксваген „Голф“ и посетил една от градските дискотеки. Към 4:00 часа призори видимо почерпен Сунай излязъл от нощния клуб и се качил в колата си. Полицейски патрул, обаче по това време вече дебнел край паркинга на дискотеката за почерпени водачи. Те знаели, че Сунай няма книжка. Дочакали го да потегли и със стоп палка му дали знак да спре. Тогава започнал екшънът. Вместо да спре водачът натиснал педала на газта. Пътните полицаи го последвали, подавали му звукови и светлинни сигнали, но мъжът на волана не намалявал скоростта и не спирал. Преминал през цели шест кръстовища в без да спре на знак „стоп”. На кръстовището на улиците ”Плиска” ”Македония” се забил в два контейнера за смет.

След този сблъсък доста потрошения голф, вече само с един фар, продължил да се движи и се насочил към черен път за Плиска. На изхода на този път го чакал друг полицейски екип. И тези униформени му подали сигнал за спиране с палка, но водачът и тях отминал и продължил по друг черен път към родното си село Памукчии. След което се укрил.

На следващия ден нарушителят е установен и е призован в полицейското управление в Нови пазар. Първоначално отричал, но след това всички си признал. Вечерта пил, затова не спрял.

През месец май 2016-та Сунай бил осъден условно на 1 години с 3-годишен изпитател срок. Тогава го хванали да кара с над 1,2 промили алкохол Според местни хора Сунай бил работяга, живеел с родителите си, рядко пиел, но тогава правел зулуми. Често работел в чужбина. По професия бил автомонтьор.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
67293 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Лгцлцччцж

2017.03.24 | 20:25

4
Виждате ли си законите копелета долни
Bcchjk

2017.03.24 | 20:25

3
Виждате ли си законите долни копелета

2017.03.24 | 14:39

2
Тази новина описва положението в България перфектно!
Румен

2017.03.24 | 13:35

1
Ашколсун машала!!! Бързал е да стигне навреме да гласува.

Добави коментар

Водещи новини