Испания почете жертвите на нападението в Лондон

  • 23 март 2017 16:14

  • 2535
  • 0
Испания почете жертвите на нападението в Лондон
© Getty Images/Guliver

Испански политици се събраха на стълбите на парламента в Мадрид, за да почетат с минута мълчание паметта на жертвите на нападението в Лондон, сред които имаше британска гражданка от испански произход, предаде Асошиейтед прес.

По същото време представители на властите и жители на испанския град Бетансос почетоха с мълчание паметта на Айша Фраде, загинала при атаката. Бетансос е родното място на майка й.

Градът обяви тридневен траур за жертвите, а знамената, поставени на кметството и парламента, бяха спуснати наполовина.

Иранското външно министерство осъди нападението и изрази съчувствие към семействата на жертвите. Министерски говорител каза, че Иран кани всички страни да изградят коалиция и да си сътрудничат са справяне с тероризма. Ранен при нападението португалец разказа, че чул викове зад себе си, докато вървял по моста Уестминстър в Лондон, а когато се обърнал, бил блъснат от автомобила на нападателя, който се качил върху тротоара.

Френсишку Лопеш заяви пред португалски телевизионен канал, че загубил съзнание, а когато се свестил, усетил силна болка. Той бил приет в болница с наранявания в крака и ръката, но по-късно бил изписан след оказана медицинска помощ.

Китайският президент Си Цзинпин изрази съболезнования на британската кралица Елизабет Втора за нападението в Лондон и призова да се засили сътрудничеството в борбата с тероризма, посочва ТАСС, цитирана от БТА.

Си осъди атаката и изказа съжаление към семействата на жертвите. По думите му тероризмът е общ враг на обществата.

Китайското външно министерство заяви, че турист от Китай е бил ранен при нападението в Лондон.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2535 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини