Започва голямото почистване на София

  • 23 март 2017 15:14

  • 2291
  • 1
Започва голямото почистване на София
© Булфото (архив)

Всяка пролет с подобряването на времето възниква един основен проблем - натрупват се много биоразградими отпадъци от градинки и дворове като окастрени клони, които обаче се смесват с битовите отпадъци.

Това затруднява последващото обработване на биоразградимите отпадъци за компост, заяви директорът на Столичния инспекторат инж. Веска Георгиева пред Радио София.

Основното правило е почистените клони и храсти да се оставят на отделно място от съдовете за битови отпадъци.

Георгиева подчерта, че друг сериозен проблем е смесването на хранителни отпадъци с останалите твърди битови отпадъци. В това отношение нарушители се явяват различни заведения за хранене, фреш барове и големи търговски обекти.

Столичният инспекторат се отзовава на всички обаждания на граждани на денонощния телефон 02/ 987 55555 за съдействие при почистване на околоблоковите пространства, предимно за извозване на отпадъците, но и за осигураве на чували и работни ръкавици. По време на кампанията за пролетното почистване на София, която започва на 2 април и ще продължи и през месец май може да се ползва допълнително и телефон 02/ 987 566 в работно време. По време на кампанията ще работи и специален сайт на Столичната община и Столичния инспекторат.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2291 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2017.03.24 | 08:25

1
До сега като клошари ли живееха?

Добави коментар

Водещи новини