Делян Добрев: Здравеопазването е сред основните приоритети на ГЕРБ (снимки)

  • 23 март 2017 14:24

  • 1870
  • 3
Делян Добрев: Здравеопазването е сред основните приоритети на ГЕРБ (снимки)
© Пресцентър ГЕРБ

Здравеопазването е сред основните ни приоритети. Останалите са образование, сигурност и икономика и икономически растеж, заяви водачът на листата на ГЕРБ Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: при откриването на форум “Здравеопазване” в зала “Хасково” в областния град.

“Всички обещават реформи и чудеса. Ние казваме какво реално може и какво ще се случи при един наш управленски мандат”, допълни Добрев, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Програмата на ГЕРБ в сектор “Здравеопазване” представиха председателят на здравната комисия в последното Народно събрание д-р Даниела Дариткова и осмият в листата на ГЕРБ за Хасково Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

От ГЕРБ ще работят за достъпно, ефективно и качествено здравеопазване. Сред акцентите са изграждане на интегрирана национална здравноинформационна система, реформирана, ресурсно и кадрово обезпечена Спешна помощ.

Дариткова припомни, че са осигурени 163 млн. лв. за Спешната помощ – за реконструкция, оборудване и автопарк. Предвиждат се и обучения на парамедици, защото при повече екипи по-бързо ще се достига до спешния пациент.

Програмата на ГЕРБ се фокусира още върху профилактиката, превенцията и промоцията на здравето, както и стабилизиране и развитие на здравноосигурителния модел и поетапна демонополизация на НЗОК.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1870 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.03.23 | 19:13

3
То всичко им е приоритет, но да годините които управляваха не личеше такъв приоритет.

2017.03.23 | 15:41

1
Шшшшт, тихо, не ги издавай, това го говорят за наивните глупаци...

2017.03.23 | 19:13

2
Ей тези не спряха да лъжат народа.Да ги изхвърлим на 26 на бунището

Добави коментар

Водещи новини