ЕС привика турския посланик във връзка с коментарите на Реджеп Тайип Ердоган

  • 23 март 2017 14:21

  • 8721
  • 3
ЕС привика турския посланик във връзка с коментарите на Реджеп Тайип Ердоган
© Gettyimages

Европейският съюз привика новия турски посланик при организацията във връзка с коментарите на президента Реджеп Тайип Ердоган, съобщава Ройтерс.

Дипломатът е бил приет от директор във външната служба на ЕК.

На фона на дипломатическата криза, която избухна между Анкара и редица европейски столици, вчера държавният глава на Турция предупреди, че европейците няма да може да се разхождат сигурно по улиците, ако не променят отношението си.

Говорителят на комисията отбеляза, че се очакват обяснения за думите на Ердоган от вчера, че "нито един европеец, нито един човек от Запада няма да може да се движи безопасно по улиците", ако Европа не спазва човешките права и демократичните норми. Турция не е страна, която може да бъде унижавана, чиито министри може да бъдат гонени и чиито граждани може да бъдат влачени по земята, каза Ердоган по повод скандалите с Холандия и Германия. Ако поемете по този опасен път, вие ще пострадате най-силно, каза Ердоган.

По повод това, че часове след думите на Ердоган беше извършен атентат в Лондон, говорител на ЕК призова да не се правят обобщения в подобен деликатен момент.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8721 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.03.24 | 12:36

3
Е и ... у морето дупка?!
гост

2017.03.24 | 12:36

1
Няма ли да разберат най-накрая, че ИД и Турция са в много близки отношения.

2017.03.24 | 12:36

2
Турция беше, и е главният спонсор на ИДИЛ. Единственият купувач на петрол.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини