Спешни мерки срещу растящия брой на заболели от морбили

  • 22 март 2017 17:49

  • 14527
  • 1
Спешни мерки срещу растящия брой на заболели от морбили
© Getty Images (Архив)

Създаден е Национален координационен съвет за контрол и управление на увеличаващата се заболяемост от морбили, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Това стана след заповед на министър Илко СемерджиевИлко Семерджиев Д-р Илко Семерджиев е служебен заместник министър-председател по социални политики и служебен.

Съветът е съвещателен орган към министъра на здравеопазването и има за задачи да анализира епидемичната обстановка в страната по отношение на морбили, да предлага мерки за ограничаване разпространението на заболяването, както и да обсъжда и оценява етапното изпълнение на мерките.

На Съвета се възлага да изготвя и представя на министъра на здравеопазването актуална информация за епидемичната обстановка.

Председател на Националния координационен съвет е заместник-министърът на здравеопазването д-р Галин Каменов, а негов секретар – Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Членове на Съвета са директорът на НЦЗПБ проф. Тодор Кантарджиев, националният консултант по вирусология проф. Ива Христова, националните консултанти по епидемиология проф. Йорданка Стоилова и доц. Андрей Галев и националният консултант по инфекциозни болести проф. Татяна Червенякова.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
14527 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
1234567

2017.04.03 | 14:24

1
Бийте на белите другите и без това са глупави и ненужни

Добави коментар

Водещи новини