Шефът на Amazon пилотира гигантски робот (видео)

  • 22 март 2017 14:41

  • 5884
  • 0
Шефът на Amazon пилотира гигантски робот (видео)
© Twitter

Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос пилотира гигантски костюм на робот тип Аватар. Това се случи по време на технологична конференция MARS, спонсорирана от Amazon в Бостън, пише nauka.offnews.bg.

Милиардерът е сред малцината, изпробвали робота от неговото представяне през декември.

Безос възбудено описа изживяването като "грандиозно" и се пошегува, че се е почувствал като Сигърни Уийвър във филма "Пришълецът" от 1986 г. Безос показа как се контролира ръката на робота, но бързо приключи с разходката си с машината.

Контролната кабина от стъкло видимо беше осигурена с вериги, а краката на робота останаха неподвижни на сцената през цялото време, коментира Daily mail.

Machine Learning Automation, Robotics and Space Exploration conference (MARS) е частно събитие, спонсорирано от Amazon и държано в тайна преди да се проведе. На конференцията се представят иновации в света на изкуствения интелект. Сред другите показани устройства на тазгодишната проява бяха Cassie на Agility и роботизиран "Щраус", устроен да извършва доставки.

Аватар-подобният робот е дело на южнокорейската компания Hankook Mirae Technology и носи името Method-2. Той е първият в света, който позволява на човек да го командва чрез местене на собственото си тяло докато се намира вътре в робота. Машината е тежка 1,6 тона, висока е 4 м и разработването й е струвало 200 милиона долара. За продажба ще бъде пусната в края на тази година с цена от 8,3 милиона долара.

Председателят на южнокорейската компания Yang Jin-Ho съобщи, че е инвестирал над 200 милиона долара в продукта, за да "се съживи това, което изглежда възможно във филми и анимации".

Последвайте канала на

Novini.bg
5884 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини