Медицински лица поискаха наложителни промени в здравеопазването (видео)

  • 22 март 2017 13:47

  • 8598
  • 1
Медицински лица поискаха наложителни промени в здравеопазването (видео)
©

Преди предстоящия вот за 44-ото Народно събрание, близо 2500 лекари, фармацевти и медицнски специалисти представиха своите проблеми пред основните политически партии, които се борят да влязат в управлението, предаде репортер на Novini.bg.

Лекарите категорично поискаха достойно заплащане на лекарския труд, докторите с две специалности да бъдат стимулирани, също така и педиатрите, тъй като те работят и по домовете.

Медиците настояват да се вдигне процента от БВП за здраве на 8%. Те искат от новоизбраните народни представители да решат проблема с направленията. Да се вземат мерки срещу застаряването на лекарите ни и текучеството на млади кадри. Друго нещо, което искат, е нова система за ТЕЛК, за да се ликвидират опашките и да се намали срокът на експертно решение, да се въведат реални санкции на пациенти, които не ходят на профилактични прегледи и НЗОК да отделя повече пари за доболнична помощ.

Хубаво е да се сложи и горна граница до 1500 пациенти на личен лекар.

Всички участници в дискусията се обединяват около темата за увеличаване на средствата, заделяни от Брутния вътрешен продукт за здравеопазване и реално остойностяване на лекарския труд.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
8598 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.03.25 | 09:01

1
ама верно ли ?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини