Бизнесът се надява в близките месеци правителството да постигне по-добър за България договор с "

  • 21 март 2017 17:25

  • 3384
  • 8
Бизнесът се надява в близките месеци правителството да постигне по-добър за България договор с &quot
© Булфото

Бизнесът се надява, че в близките месеци, на база на решенията на ЕС и постигнатото споразумение с "Газпром", нашето правителство да успее да договори по-добър договор за България, за да може индустрията ни е да спокойна, че това, което плащат заводите в България, същото плащат и конкурентите ни в Германия. Това коментира пред журналисти председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев.

По отношение на новата цена на природния газ Домусчиев отбеляза, че формулата, по която се определя цената на синьото гориво, на този етап все още не може да бъде променена. Това е нещо неизбежно и ще трябва да го платим, ако расте цената в Германия, ще расте в България. Да се надяваме, че това увеличение ще бъде максимално контролирано от КЕВР, посочи още той.

В отговор на въпрос, ако бъде преизбран на поста какви цели си поставя, Домусчиев изтъкна намаляването на бюрокрацията и запазване на ръста на икономиката. Сред политическите послания към партиите във връзка с предстоящите избори той посочи спечелилите да се вслушат в приоритетите на работодателските организации, които са важни за развитието на икономиката и на държавата.

В обръщение към делегатите на общото събрание на работодателската организация Домусчиев изтъкна засилването на отговорността на КРИБ към работници и служителите във връзка с нарастващата вътрешно-политическа, икономическа и международна нестабилност. Той изтъкна още, че към днешна дата броят на новоприетите членове е 341 компании, което е удвояване на членската маса. В организацията членуват над 90 на сто от банките, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3384 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Руско-българската енергийна мафия

2017.03.28 | 19:49

8
Гръмналите в Хитрино цистерни са собственост на фирма ,заловена от ЕС контрабандно да превозва газ от Крим. Да сте чули нещо по въпроса я от Борисов, я от Цацаров? За европейска България с №4 за НОВА РЕПУБЛИКА!

2017.03.28 | 19:48

7
един от дружките на Бойко , а как точно преди изборите решиха "изненадващо " да вдигнат цената на газа по искане на Булгаргаз (похватите на Бойко да всяват страх ) и като мината изборите ще се правят на луди какво вдигане на газта какви пет лева .

2017.03.27 | 19:57

5
Домусчиев изтъкна засилването на отговорността на КРИБ към работници и служителите във връзка с нарастващата вътрешно-политическа, икономическа и международна нестабилност.??? сутрин ,обед и вечер ще бъдат препитвани за политическата им принадлежност?

2017.03.27 | 19:58

6
? и отговорите ще определят дали ще им бъде заплатен труда или поредния месец без заплащане ? от къде ли ми е познат тоя ;метод; ?
№4

2017.03.27 | 19:57

4
В цял свят цената на горивата пада!На петрола падна двойно! Само в България руско-българската енергийна мафия ГЕРБ=БСП ги вдига! За европейска България с №4 за НОВА РЕПУБЛИКА!

2017.03.27 | 19:56

3
ЕС ТРЯБВА ДА ИЗГОНИ ГАЗПРОМ. ДРУГА ОПЦИЯ НЯМА.

2017.03.22 | 07:02

2
ЧЕРВЕНИЯ БИЗНЕС ДА НЕ СЕ НАДЯВА. САНКЦИИТЕ ОСТАВАТ, ДИВЕРСИФИКАЦИЯТА ПРОДЪЛЖАВА. НИКОЙ НЕ ИМ Е ВИНОВЕН НА РУБЛАДЖИИТЕ, ДА СЕ ОРИЕНТИРАТ ПРАВИЛНО!

2017.03.21 | 20:45

1
и този е червен боклук -

Добави коментар

Водещи новини