Арабката, която разчупва стереотипите за жените от Изтока

  • 21 март 2017 16:31

  • 4883
  • 2
Арабката, която разчупва стереотипите за жените от Изтока
© Инстаграм

В цял свят има жени, които наистина заслужават възхищение. Френският сайт Sympa-sympa.com представя една гранд дама, която, освен невероятно красота, притежава силен дух, голяма решителност и впечатляваща сила на волята.

Това е Шейха Моза, една от трите съпруги на шейх Мозахбинт Насер ал-Миснед, бившия емир на Катар. Тя е на 56 години и вече се превърна в истинска легенда.

Смятана е за „сивия кардинал“ на Катар. Благодарение на влиянието й, един от синовете й Тамим бин Хамад Ал Тани стана емир на Катар, а не големите деца на съпруга й, както обикновено повелява традицията.

Влиянието на Шейха Моза позволи също модернизирането на страната и подобряването на отношенията със западния свят. Тя притежава собствен акаунт в Instagram, където публикува различни снимки. Почитателите на модата се възхищават на уникалния й и авангарден стил.

Въпреки че е една от трите жени на емира, Шейха Моза е смятана от дълги години за първа дама на страната и една от най-влиятелните жени в арабския свят, отбелязва списание Forbes. Тя също така е специален посланик на ЮНЕСКО и помага за развитието на средното и висшето образование, като го прави достъпно за повече хора.

Нейната прозорливост и интелигентност й позволиха да заеме уникално място в Катар и в чужбина. Тя има диплома по социология от Катарския университет и по още специалности в различни американски университети. Шейха Моза е отлично информирана за вътрешната и външната политика на страната си и може да играе важна роля в тези две области.

Повече четете ТУК

Последвайте канала на

Novini.bg
4883 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
И?

2017.06.06 | 18:39

2
Всичко това е добра,ама що не вземат да се замислят за братята си бежанци,които наводниха Европа? Една религия,сходни езици,комшии са. Май всичко което се случва е с тяхна подкрепа,а замисълът е друг,а заблудените овце я превъзнасят

2017.06.06 | 18:39

1
това са тоталитарните режими....шепа турбо-богати и другите да духат..., като тук и всички арабско-съветски губернии...

Добави коментар

Водещи новини