Прокуратурата се самосезира за бедстващи животни в зоопарка в Кюстендил

  • 21 март 2017 14:39

  • 1530
  • 0
Прокуратурата се самосезира за бедстващи животни в зоопарка в Кюстендил
© Novini.bg

Районната прокуратура в Кюстендил се самосезира и започна проверка по реда на Надзора за законност по повод изнесена информация за бедстващи животни в зоопарка в Кюстендил и в частност физическото състояние на отглежданите в него животни, пише "Монитор".

Проверката е възложена на РИОСВ Перник, по време на която ще се изяснява спазват ли се разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие и приетата в съответствие с него НАРЕДБА № 6 от 23.10.2003 г. за минималните изисквания и условия за отглеждане на животни в зоологически градини и центрове за отглеждане и размножаване на защитени видове животни, както и изисквания и условия, при които следва да се отглеждат животните в зоологическите градини.

При извършване на проверката следва да се установи спазват ли се цитираните нормативни актове при отглеждането на животните в Зоологическата градина в Кюстендил, има ли нарушения на съответните актове, предприетите действия и действията за отстраняване на закононарушенията и последиците от тях.

Само преди броени дни посетител на зоопарка в Кюстендил обяви, че „състоянието на животните е покъртително - омършавели, с множество рани по телата и с ясно изразено страдание в очите.

Последвайте канала на

Novini.bg
1530 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини