Съдът в Добрич постанови затвор за мъж, заплашвал съседи с убийство

  • 21 март 2017 14:35

  • 2568
  • 0
Съдът в Добрич постанови затвор за мъж, заплашвал съседи с убийство
©

Окръжният съд в Добрич постанови година и половина "лишаване от свобода" за мъж, заплашвал съседи с убийство, съобщи пресцентърът на съда.

Конфликтът между Хюсеин Х. на 43 г. и съседите, с които живеел на един етаж в жилищен блок, тръгнал заради безстопанствени кучета. Мъжът хвърлял от терасата на жилището си храна на бездомните животни и им давал вода. Кучетата влизали във входа и спели пред вратата на една от съседките. Жената не можела да излезе сутрин от дома си, тъй като се страхувала от животните, които лаели и се спускали към деца и възрастни, поясняват от съда.

Потърпевшата поискала съдействие от общината за вземане на мерки срещу безстопанствените животни. Служители на общинския приют прибрали две от кучетата, което предизвикало агресията на мъжа. Хюсеин Х. започнал да крещи, да обижда двете съседки на етажа, да говори нецензурни думи и да отправя заплахи за убийство, заради което те изпитвали основателен страх, допълват от пресцентъра на съдебната институция.

Окръжният съд е постановил присъдата след обжалване и протест от защитата и прокуратурата срещу определеното наказание от първоинстанционнен съд. Магистратите в Добрич посочват, че подсъдимият е лице с висока обществена опасност - осъждан нееднократно, с лоша характеристика и напълно безкритичен към стореното.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2568 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини