Израел потвърди, че е загубил разузнавателен дрон в Сирия

  • 21 март 2017 08:07

  • 1830
  • 2
Израел потвърди, че е загубил разузнавателен дрон в Сирия
© gettyimages (архив)

Израелската армия потвърди днес, че е загубила разузнавателен дрон в Сирия, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

"Загубен бе тактически безпилотен летателен апарат "Скайларк", обстоятелствата около произшествието се изясняват", каза пред агенцията представител на пресслужбата на руските въоръжени сили. Той уточни, че инцидентът е станал в неделя, а не вчера, и увери, че няма опасност от изтичане на важна информация. Сирийската противовъздушна отбрана е свалила израелски безпилотен самолет над Голанските възвишения, предаде по-рано ТАСС, като се позова на ливанската телевизия Ал Маядин. Дронът летял над град Кунейтра.

На 17 март сирийските въоръжени сили обявиха, че са свалили един и са поразили друг израелски изтребител. Те били част от група израелски военни самолети, атакували военна позиция в град Палмира, в източната част на сирийската провинция Хомс.

Израел потвърди, че е нанесъл въздушни удари в Сирия, за да предотврати попадането на модерно оръжие в ръцете на ливанското шиитско движение Хизбула, но отрече да е понесъл загуби. Инцидентът от петък бе най-тежкият между Сирия и Израел - две страни, които технически са във война - от началото на сирийския конфликт преди повече от шест години.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1830 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
каквото търсят

2017.03.23 | 09:48

2
скоро ще го намерят.
EM

2017.03.23 | 09:48

1
"Сваленият" самолет в действителност е малък тактически безпилотник. Тези малки, практически невидими и безшумни разузнавателни самолети вършат много добра работа и се използват широко от израелската армия. Но не се отличават с голяма надежност. Въпросният БПЛА е четвър

Добави коментар

Водещи новини